Чували сме за актьори, които полагат много усилия, за да се „поберат“ в ролята на мечтите си. Но какво ще стане, ако пътят им към славата изисква да приемат, че "възрастта е просто число" твърде буквално?

Оказва се, че няма само един или двама актьори, които са играли герои далеч от реалната им възраст. Помните Стенещата Миртъл от филмите за Хари Потър? Твърди се, че актрисата Ширли е била на 37 години по време на снимките, което я прави най-възрастният актьор, който играе тийнейджърка в Хогуъртс.

Ако се чудите защо всъщност толкова много тийнейджърски роли се играят от възрастни актьори, може да има основателни причини за това. На първо място, според законите за детския труд децата могат да работят само до няколко часа наведнъж. 

За много деца актьори, които започват в много ранна възраст, внезапната слава и интензивното работно натоварване може да са изтощителни. Маколи Кълкин, който започна да се занимава на 4-годишна възраст и се прочу с ролята си на Кевин Маккалистър в поредицата „Сам вкъщи“, многократно е казвал колко наистина е било трудно.

Искаме да споделим с вас 30 актьори, които са изиграли герои далеч от възрастта им.