"Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за едно момиче."

Това написа в личната си страница във Фейсбук приятелят на гимнастичката Цветелина Стоянова - Александър Любенов.

21-годишният младеж, който от два дни е вратар на "Локомотив Пловдив", запази мълчание три дни след опита за самоубийство на приятелката си. Във вторник Цвети Стоянова скочи от шестия етаж на апартамента, в който живее баба й в блок 319 в столичния жк "Надежда". Тя бе транспортирана в "Пирогов" в много тежко състояние и претърпя двучасова животоспасяваща операция, при която бе изваден далакът й.

От лечебното заведение съобщиха тази сутрин, че състоянието на световната шампионка с ансамбъла остава непроменено. Тя е в Централна реанимация, на апаратна вентилация и се бори за живота си.

Все още не са известни мотивите на Стоянова да опита да сложи край на живота си. Стана ясно обаче, че младото момиче е било в нестабилно психическо състояние и най-вероятно е страдало от депресия.

Десетките слухове в медиите и в социалните мрежи предизвикаха Александър Любенов да проговори за инцидента с любимата си.

"Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за едно момиче. И както тя се постара да представи България с добра слава, нека сега не петним нейната слава", призова младежът.

И допълни:

"Сега Аз ще ви кажа коя е тя. Цвети е най-доброто момиче, най-силното и най-борбеното момиче, което съм срещал.Силен характер с чиста душа. Точно заради това, тя и този път ще се пребори и няма да се предаде. А вие хора, които се възползвате от злополуката, за да превърнете това в топ новина сте безхаберници, които не осъзнавате тежестта на думите и тяхното влияние. Всичко друго написано от хора, които до вчера дори не знаеха коя точно е тя, е не само излишно, но и НЕКОРЕКТНО. Неистини използвани за привличане на обществено внимание".

 

Тази борба е не само лична, тази борба е Национална. Стискайте палци и се молете! Благодаря на всички, които от сърце се молят за нейното скорошно възстановяване. Благодаря и на всички, които са с нея", написа Александър Любенов.