Летището е отлично място за наблюдение на хора. Там има хора от всички сфери на живота в различни състояния - някои се втурват към гейта, докато други убиват времето, докато се качат на самолета си. За фотографа Мустафа Чанкая работата на летището в Ататюрк му дава не само възможност да наблюдава хора от цял свят. Това е тласък за текущия му проект, наречен 100 Faces 100 Countries.

„Виждам хиляди различни лица, които минават всеки ден, от всяка култура и от всяка част на света“, пише Чанкая. „Това е като съкровище за фотограф като мен!“ Вдъхновен е да съчетае двата аспекта на живота си. Сега обикаля „транзитния участък“ на летището с цел да намери правилното лице за фотографиране. „Човекът, когото реша да снимам, трябва да бъде различен по някакъв начин. Може да е с прическата или роклята, но най-важното е атмосферата между мен и участника."

Поредицата на Чанкая надхвърля мимолетния поглед на хората, които среща на летището. Получаваме по-добро усещане за личността им и стилът им на пътуване. Някои носят удобни дрехи и имат много чанти, докато други са минималисти и разполагат само със слушалки. Фотографът предоставя кратки надписи за това къде отиват тези хора и защо изобщо пътуват.

Чанкая стартира 100 Faces 100 Countries през март 2018 г. и има много портрети на хора от различни страни. Стреми се да ги направи 100, като се надява да осъществи изложба на проекта.

Вижте уникалните хора от цял свят, с които се е сблъсквал.