Ето как да се възползвате максимално от разположението на планетите и да увеличите щастливите си моменти.

Докато температурите се изместват от ниски към все по-приятни и можем да се наслаждаваме на повече слънчева светлина, напомняме си, че рано или късно зимата ще свърши, давайки началото на надеждата на пролетта. От 18 февруари до 20 март, докато Слънцето преминава през Риби, променливият воден знак, известен като поета на зодиака, въображението ни се развихря и мечтите ни се усещат като реалност. А с официалното начало на пролетта на 20 март, което бележи пролетното равноденствие и преминаването на Слънцето в огнения Овен, можем да започнем да правим големи стъпки към превръщането на фантазиите в реалност в ежедневието си.

Преходът между Риби, изключително сърдечен, креативен и емпатичен знак, и Овен, който е невероятно ориентиран към действията, поемащ отговорност, огнен знак, служи само за да подчертае колко е важно да се изявите и да обичате себе си, да се грижите за духа, ума и физическото си благополучие. И докато Слънцето преминава през другите астрологични „домакини“ на сезона - заземения, фиксиран земен знак Телец, управляван от романтичната Венера, и любопитния, променлив въздушен знак Близнаци, управляван от Меркурий - забавянето и поддържането на връзките ви с другите може да подобри връзката ви със себе си.

Ето и кои са ключовите дати през този период: На 2 март Венера, планетата на любовта и красотата, се среща с Юпитер в Овен, разширявайки потенциала ви да изпитате повече оптимизъм, удоволствие, страст и забавление в опит да се грижите по-добре за себе си. След това, от 16 март до 10 април, Венера ще бъде у дома си в Телец, подобрявайки способността ви да се свързвате със себе си и да се настройвате към света чрез всичките си пет сетива. Първият сезон на затъмнения за годината започва на 20 април със слънчево затъмнение и новолуние в Овен. Този момент, променящ играта, може да ви вдъхнови да прокарате нови пътеки в начина, по който подхранвате чувството за себе си. След това, около 5 май, лунното затъмнение и пълнолунието в Скорпион е възможност да проверите как се грижите за себе си в най-интимните си връзки - и ако нещо просто не се усеща здравословно, може би е време да го промените. Щастливият Юпитер се премества в Телец на 16 май, увеличавайки посланието на земния знак да сте спокойни и да цените удоволствието.

В галерията може да прочетете акцентите, насърчаващи любовта към себе си, от които можете да се възползвате максимално този сезон, въз основа на зодиакалния си знак: