Една от основните причини да имаш Инстаграм са прекрасните снимки, на които имаш възможност да се насладиш. Но дали всички те са истински или са дело на човек, който умее да си сложи с Фотошоп?

Може би познаваш Амелия Лиана – Youtube и Instagram звезда, която има около половин милион последователи. Тя е мила, малко щура и много симпатична, което е и причина за огромния ѝ онлайн успех. Но може да се окаже, че прекрасните снимки, които Амелия публикува, са фалшифицирани.
Много от последователите на Амелия Лиана изразиха съмненията си, че тя подправя снимките си. Те предполагат, че Инстаграм звездата публикува снимки от пътешествията си на екзотични места, без да ги е посещавала.
Ето и доказателствата, които накараха мнозина да я обвинят в подправяне на снимките.

Специалисти са установили, че снимката не е направена пред прозорец в Ню Йорк, а пред стара снимка на Ню Йорк.

Другата снимка, която накара мнозина да се усъмнят, е тази на Амелия пред Тадж Махал. Потребителите смятат, че тълпите пред Тадж Махал са по-многобройни, че сянката ѝ свършва неестествено в басейна.

На друга снимка потребител коментира, че магазинът, в който се продава подобен сладолед, се намира доста далеч от мястото, където е направена снимката. Ето защо е странно как сладоледът не се е разтопил.

Ето как Амелия отговаря на обвиненията, че преработва снимките си: „Стремя се да представям снимките си по най-добрия начин, но винаги съм вярна на последователите си и се снимам на местата, които наистина съм посетила.“

Тя споделя още: „Имам много верни последователи, които аз смятам за приятели, които никога не бих излъгала и никога не бих публикувала снимка на място, на което действително не съм била.“