Тенденциите започват да се променят - Затъмнението на 18 септември в знака Риби се случва за първи път от...

Започва нова ера. Оста на Северния лунен възел започва бавно да се измества от Овен-Везни към Риби-Дева, въпреки че технически те започнаха да се преместват натам още през януари 2024-та година. Въпреки това, на 18 септември тази година Лунното затъмнение в Риби ще бъде изключително мощно поради включването на Нептун и Сатурн, които ще поставят силен акцент върху взаимоотношенията, преживяванията и дълбоките емоционални връзки. Миналото и бъдещето сякаш се сливат заедно, но в знака Риби Луната е доста пасивна и силата на всеки човек ще се крие в способността да контролира чувствата си.

Затъмнението в Риби е изпитание за Вселената и е свързано със способността да разберете и контролирате неосъзнатата част от себе си. Стари връзки или кармични задачи, които продължават може би от целия ви живот, могат да излязат на повърхността във външния свят.

Очаквайте мистични събития и сънища, от които ще настръхнете. В глобален аспект може да има събития, свързани с природни бедствия, закони за придвижването в чужбина и блокаж на телевизионните системи.

Трябва да отбележим, че затъмнението ще бъде непълно и само част от Луната ще попадне в сянката на Земята. Този феномен може да се види в Северна и Южна Америка, Западна Европа и Източна Азия. Това означава, че големите събития на земното кълбо в този период ще се случват в тази част на света.

Продължението на Коридора на това затъмнение ще бъде на 2 октомври 2024та година. Тогава ще настъпи пръстеновидно слънчево затъмнение. С други думи, Слънцето ще „потъмнее“ и около него ще грее един блестящ ореол. Това астрономическо събитие ще бъде видимо от Антарктика, Северна и Южна Америка и в небето над Тихия и Атлантическия океан. Това също ще се превърне във важен момент за онези събития, които могат да се случат на 18 септември и в същото време началото на цикъл в отношенията, който ще приключи до 13 април 2025-та година.

А кои зодии ще бъдат засегнати най-много от затъмнението на 18 септември в Риби вижте в нашата галерия!