Ретрограден Меркурий винаги идва в живота ни с една цел – да преработи това, което не работи добре и не е благоприятно за бъдещия ни напредък. Този път Меркурий ще бъде ретрограден в Дева до 15 септември, което ще засегне сферите на работата, работните екипи, здравето и технологиите. През този период планетата ще ни покаже какво не се е получило или трябва да пуснем в тези области от живота ни.

В общ смисъл Меркурий контролира комуникациите и документите, което означава, че можете лесно да преработите трудовия си договор, да отидете на профилактичен преглед на тялото и да промените рутината си. Ако имате проблеми в работния екип, време е да преразпределите работата между хората и да преоцените отговорностите. Същото важи и за ежедневието и режима – до 15 септември можете значително да подобрите начина си на живот.

Що се отнася до парите, ретрограден Меркурий ще донесе големи финансови печалби чрез тригон с Юпитер в Телец. Това означава, че много финансови проблеми ще може да бъдат подобрени чрез покровителство от някой важен човек, ръководството или изгодни бизнес партньорства.

Разгледайте галерията ни, за да разберете кои четири зодии ще имат промяна във финансите през август и септември.