В астрологията Ретроградният Меркурий се счита за период, когато планетата се движи назад през небесната сфера. По това време най-тъмните кътчета на душата се пробуждат, а емоциите и чувствата придобиват преувеличена форма. Но времето на ретрограден Меркурий е идеално за себепознание и подобряване на качеството на живота ви. Сега ще ви кажем какво още крие това астрологично събитие!

От 1-ви до 25-ти април тази година отново се озоваваме в прегръдките на ретрограден Меркурий, планетата, която според астрологичните учения отговаря за връзката, комуникацията и интелигентността. Фактът, че той все пак ще премине под егидата на зодия Овен, допринася за невероятната му сила на влияние върху всяка сфера от живота.

Ретроградният Меркурий отново е в действие и този път обещава да внесе несигурност и излишна суета. Особеността на този конкретен ретрограден Меркурий е неговата неяснота. 

Всеки ще почувства ефектите от ретроградния Меркурий по напълно различни начини. Някои ще се сблъскат с проблеми във връзката, докато други ще трябва да се борят с вътрешните си демони. До голяма степен ретроградният Меркурий ще засегне сферите на работа и учене. Възможни са проблеми с документи, отчети, различни професионални ситуации и нови проекти. Намирането на компромис ще бъде по-трудно, а емоционалността и прекомерната агресия могат да се превърнат в неудобна среда за дълъг период от време.

Ако обаче водите активен начин на живот, постоянно се движите и работите, няма от какво да се страхувате. В крайна сметка ретроградният Меркурий потапя всички в суета, която е позната на някои. Така че се запасете със сила и производителност. Ще трябва да работите много, както в пряк, така и в преносен смисъл. Проблемите в отношенията може да са незначителни, но те ще ви накарат да се замислите върху собственото си поведение в дадена ситуация. Най-важното е да не загубите себе си.

А ето и как ще повлияе този период на всички зодии: