Напоследък Селена Гомес говори честно и открито за поддържането на положително отношение към тялото, независимо от килограмите и несъвършенствата по него.

От известно време певицата се изявява и в Тик Ток и наскоро за пореден път призова феновете си да обичат себе си. Във видеото тя показва коремчето си и заявява, че не го гълта, за да изглежда по-слаба, добавяйки: „Истинските коремчета отново са на мода“.

Феновете реагираха на посланието ѝ с лавина от положителни коментари. „Не знаете колко много това помага на нас, младите жени. Благодаря ви“, „Ти си страхотна мотивация за мен“, „Харесва ми положителното ти отношение“, гласят малка част от коментарите към поста.

През последните години Селена е поредната знаменитост, която е подложена на унищожителни коментари относно теглото ѝ. Миналата година тя призна пред „Вог“, че килограмите ѝ значително варират, защото страда от лупус.

„Това се дължи на лекарствата, които ще трябва да приемам до края на живота си. Теглото ми варира от месец на месец. Забелязах, че хората започнаха да ме атакуват заради килограмите. Но всъщност това е моята истина, фигурата ми зависи от това, което се случва в живота ми“, изтъкна тогава Гомес.

По-рано тази година звездата публикува видео, в което се наслаждава на нездравословна храна и даде да се разбере, че не я интересува какво казват критиците. Тя припомни, че винаги ще има някой, който да каже, че е едра, друг, който да я мисли за дребничка, трети, който да напише, че определени дрехи не ѝ стоят добре. Въпреки всичко Селена е категорична, че е перфектна точно такава, каквато е.

В момента Селена е на почивка в Италия, където прекарва страхотно със свои приятели и продуцента Андреа Йерволино. Снимките от ваканцията на поп звездата, която не позволява суетата да попречи на чудесното ѝ настроение, вижте в галерията: