Когато президентският мандат изтече, повечето семейства предпочитат отново да потънат в анонимност, далеч от политическата обстановка. Поне такъв е случаят с президентските семейства в САЩ, но не и когато става дума за семейство Обама. Вместо да напуснат Вашингтон, семейството се премести в имение за 5 млн. долара.

Причината за оставането им в столицата е, че по-малката им дъщеря Саша все още е ученичка и родителите й са решили да не я местят в друго училище, вместо това ще останат в същия град, докато момичето завърши.

Семейство Обама ще замени Белия дом с луксозно тухлено имение в квартал Калорама, което се намира само на 3 км от досегашния им дом. Това ще направи Барак Обама първия президент, който остава във Вашингтон, след Удроу Уилсън през 1921 г. Кварталът е изпълнен с посолства или дипломатически резиденции, така че Обама няма да е далеч от политиката.

Досегашният президент е наел имението с осем спални от предишния административен секретар на Клинтън – Джо Локарт, който е платил за имението 5,3 млн. през 2014 г.

За всички, които са любопитни да разгледат новия дом на Барак Обама, сме подготвили днешната галерия. Но дори и да не се интересувате от живота на семейство Обама, красивото имение заслужава вашето внимание.