Днешните стандарти за красота на инфлуенсърите са недостижими без силата на Фотошоп. Това, което виждате в социалните медии, не съвпада с реалността. Но някои хора са склонни да забравят това.

Дори любимите знаменитости, които отделят много време за своя имидж, могат да не отговарят на стандарта, който социалните медии сега изглежда изискват. Основателката на страницата в Инстаграм „Goddess Women“ (Божествени жени) прави фотошоп снимки на добре познати звезди, за да покаже как биха изглеждали, ако наистина трябваше да отговарят на днешните стандарти. Акаунтът може да се похвали с невероятните 377 000 последователи. Проектът обаче разединява хората като има противоречиви мнения за него - едни смятат, че той насърчава нереалистични стандарти за красота, докато други, че с него се дава началото на важна дискусия за същите тези стандарти.

Според основателката на акаунта основната й цел е да създава изкуство със софтуер за редактиране на снимки. Тя има за цел да види какво може да се направи с фотошоп и всъщност поддържа естествения външен вид на знаменитостите.

Подбрахме 25 снимки на някои от любимите знаменитости, които всички добре познават, но преправени с Фотошоп. Убедени сме, че доста ще ви учудят.