През последните години Инстаграм се превърна в една от най-обичаните социални мрежи. Хората влизат в профила си, за да се забавляват, за да видят нещо интересно, за да се посмеят. Но има и някои случаи, в които Инстаграм снимките ни оставят със смесени чувства.

Точно това прави и един от най-странните профили, които някога сме виждали. I Want To Leave е Инстаграм профил, който ни кара да скролваме още и още и още. Снимките, които публикуват са толкова странни, че са готови за мемета.
Дори привличат вниманието на агенция за инфлуенсър маркетинг. Според агенцията Mediakix, профилите, които създават мемета, са най-бързоразвиващите се профили в Инстаграм към момента.

Хората се забавляват с тях, включват ги в ежедневието си и дори ги преобразуват, за да отговарят на забавни случки от живота им.
Когато стане въпрос за меме вълната, огромно влияние оказва и самия формат на меметата. Докато статиите и видеата в YouTube изискват повече време да бъдат изгледани, меметата са лесни за разбиране и много забавни. Точно това ги прави чудесни за Инстаграм и може би на това се дължи бързото развитие на тези профили.

Друго нещо, което ги прави толкова специални, е по-широкият мащаб, в който работят. Докато някои профили са тясно специализирани в категориите мода, красота и др. меметата могат да бъдат на всякакви теми. Този тип профили функционират по-скоро като акаунти за забавление, отколкото като образователни акаунти, и обхващат много по-широка аудитория.

Ако още се чудите с какво тези профили са толкова специални, в галерията поместихме 20 забавни снимки от I Want To Leave, които ще ви накарат да се засмеете.