"Принцът от Бел Еър" беше един от най-популярните сериали през 90-те години и може би повлия създаването на няколко други сериала на десетилетието, включително "Мартин" и "Шоуто на Джейми Фокс". Шоуто се съсредоточава около Уил (изигран от Уил Смит), тийнейджър, живеещ в Западна Филаделфия, който е принуден от майка си да се премести и да живее с богатите си леля и чичо в дома им в Бел Еър. "Принцът от Бел Еър" продължи общо шест сезона (и тематичната му песен, изпята от Уил Смит влезе в историята като една от най-добрите), така че не е изненада, че сериалът получава осъвременена версия.

"Бел Еър" е спиноф от популярния сериал с по-малко комедия и повече дълбочина и драма. Сериалът все още включва същите герои от оригиналния сериал, но ги съживява и добавя модерен контекст към техните истории. С нов актьорски състав и страхотен саундтрак, новият сериал вече привлича както нова, така и стара публика.

Премиерата на "Бел Еър" бе на 13 февруари, така че няма по-добър момент от сега да погледнем назад към оригиналния актьорски състав на шоуто и къде се намират те днес.