Дори богатите и известни имат кожни проблеми, които невинаги са лесни за решаване.

Повечето момичета и момчета минават през кожни проблеми в тийнейджърските си години. Но понякога акнето не изчезва и човек живее с този проблем през целия си живот. Както казват много дерматолози, фонът за развитието на акне е себореята - състояние, свързано със свръхпроизводство на себум и промени в състава му. На фона на повишената мастна секреция се появяват отворени и затворени комедони по кожата на лицето (нос, бузи, чело, брадичка).

За да се справите с проблема, се нуждаете не само от правилна грижа и използване на определена козметика, но и от балансирана диета. Сигурно знаете, че някои, макар и безвредни, храни могат да причинят обрив по лицето. Най-често тези продукти са майонеза, горещи и пикантни ястия, пушени, мазни и млечни храни, сладкиши и брашно.

Въпреки факта, че просто трябва да следвате диета и да се грижите правилно за себе си, много знаменитости нямат идеална кожа. Честите зачервявания, пъпки и раздразнения са вечните спътници на певицата Лорд, Риана, Майли Сайръс, Кендъл Дженър и други знаменитости.

Вижте повече в галерията: