Всички знаем, че звездните дами дължат успеха си не само на талантите си, но и на уникалната си, неподражаема визия. Но някога засмисляли ли сте се кои са знаменитостите, които гордо могат да носят титлата на съвършенството и имат най-перфектните бедра?!

Днес ще ви срещнем именно с тях - 15-те звездни дами, които ни впечатлиха със стегнатите си и тонизирани крака! Достатъчно е да кажем, че краката на тези изключителни жени са не само дълги и стройни, но и отговарят на всички параметри, по които можем да оценим съвършенството, безупречността и красотата на тази част от тялото, създадена да впечатлява и понякога дори да буди лека завист в предстаителките на нежния пол.

Без съмнение, при вида на дълги крака, обути в елегантни обувки на висок ток, сърцето на мъжете спира, а собственикът на това съкровище, подарено ѝ от генетичната лотария може да събуди възхищение само благодарение на походката си на същинска царица. Между другото, красивата походка е първото нещо, което привлича погледа на хората около вас. А това, за съжаление, означава и че дама, която не умее да носи високи токчета се забелязва отдалеч, защото походката ѝ може да бъде определена като такава на куц, прегърбен скакалец, а това предизвиква много неща, като например, съчувствие, но категорично не и възхищение.

Така че, ако не умеете да носите високи обувки - по-добре оставете това изкуство на моделите и се придържайте към нещо удобно, което да подчертае и ласкае фигурата и походката ви, наместо напразно да се опитвате да наподобявате звездните дами, които доминират кориците на модните списания и проблясват от екраните. Вероятно се чудите - на какъв принципи се определя съвършенността на краката? Ще се зарадвате да чуете, че това съвсем не зависи от това дали са болново слаби или пищно налети. Успешната изпълнителка Тейлър Суифт неведнъж е казвала, че често качва +-5 кг, но те не се отразяват на красотата на краката ѝ - напротив така формата на бедрата ѝ само става по-апетитна и запазва съвършения ѝ силует.

Популярното правило за "четирите празнини", които трябва да притежават съвършените крака е осмивано и критикувано повече от веднъж, но ето какво гласи:

Красиви прасци

Съвършените крака НЕ трябва да са прекалено релефни, така че внимавайте с клековете и носенето на изключително високи токчета, както и обратното - не е редно прасците ви да изглеждат отпуснати. За да са краката ви идеални, мускулите на прасците ви трябва да бъдат като изрисувани, да са тонизирани, но само с лек релеф, а не изразени като на борец. В противен случай краката ви или ще изглеждат като пръчки или като достойни за римски пехотинец.

Грациозни глезени

Въпреки че, шейховете в Дубай няма да се съгласят с това мнение, глезените на една дама, която претендира, че има съвършени крака трябва да са грациозни и тънки. Неслучайно в древни времена тънките глезени са се смятали за признак на красота и аристократизъм, а дамите, които са били благословени с тази привилегия по рождение, винаги са били невероятно горди с фините си, нежни крачета и грациозни глезени.

Перфектни колене

Често виждаме как по коленете на някои дами се появяват мазнини, подобни на ролки, въпреки че като цяло те имат красиви и стройни фигури, и тонизирани крака. Добре е да знаете, обаче, че строгите диети и изтощителните тренировки са много неща, но НЕ са ключа към съвършените крака. Ако се подложите на спартански режим в името на перфектното тяло - мазнините ви напълно ще изчезнат, но на тяхно място, за да ги заменят, ще дойдат бръчките и отпуснатата кожа. Така че не се измъчвайте от изтощителни тренировки - неравните мускули на коленете изобщо не са привлекателни и секси и са много далеч от елегантността и грацията, които са пряко свързани със съвършените крака.

Запомнете - ключът към идеала и съвършенството, винаги е в баланса и премереността, а всяка крайност е неестествена, и рано или късно се изражда в нейната пълна противположност!

Стегнати бедра

Неслучайно оставихме вероятно най-важният елемент на съвършените и красиви крака последен, защото всички знаем, че този толкова значим за визията ни мускул от вътрешната страна на бедрата е най-труден за оформяне, тонизиране и поддържане. Пътят към съвършенството обаче, е постлан с усилия, които ежедневно е добре да полагаме, ако искаме да постигнем перфектната визия на зведните дами, с които ви срещнахме днес.

Съвети за красота у дома

Знаете ли, че можете сами да си направите най-обикновен вакуумен масаж у дома, който да подпомогне лимфния дренаж, като така ще премахнете излишната течност от тялото и ще сте още една стъпка по-близо до съвършените крака?! Естествено не бива да пропускате ежедневните леки тренировки, за които са понякога са нужни само 15 минути и балансираното, но най-вече здравословно хранене!

А вие мислите ли, че краката на звездните дами, с които ви срещнахме в галерията ни днес отговарят на идеалните стандарти за съвършенство?