Актрисата признава, че когато сутрин започнала да забелязва бръчки по лицето си, които не изчезвали през деня, се втурнала да търси начини да забави стареенето. И го намерила! И то не къде да е, а на японския пазар. Оказва се, че японският картоф, който се нарича сацума-имо и има лилава кора, е източник на много полезни вещества и в същото време съдържа много по-малко въглехидрати от обикновените бели картофи. Оливия го приготвя така - нарязва го на парчета с дебелина няколко сантиметра, залива със зехтин, поръсва с канела и го слага във фурната. Звездата яде печени картофи като десерт през целия ден и забелязва, че изглежда по-млада. Освен това ястието се оказва вкусно, така че Оливия нямала нужда да консумира други висококалорични сладкиши. Междувременно лекарите не вярват, че има спешна нужда да последват примера на Оливия и да се впуснат в търсене на екзотичен зеленчук. Д-р Лиза Московиц, диетолог от Ню Йорк, е сигурна, че той не съдържа никакви свръхестествени витамини. „Ако редовно ядете, например, горски плодове или сьомга, ще получите абсолютно същия ефект. Не виждам смисъл да залагам на необичайни картофи“, казва тя.