През последните години Инстаграм се превърна в социалната мрежа, в която можем да видим всичко от любимите си знаменитости – от техни снимки без грим и в любимите им пижами, до откачени, професионални фотографии, чиито смисъл ни е трудно да разберем.

Вече можем да видим вторите от друг ъгъл, представени от комедийната актриса от Австралия Селест Барбър. В дългогодишната си поредица, наречена #CelesteChallengeAccepted, тя публикува рамо до рамо снимки на себе си (а понякога и на съпруга си), имитиращи странните образи на знаменитости и световно известни модели. Но снимките съвсем не са нещо, което да подслади живота на знаменитостите.

Всъщност, те са подправени с доза реализъм, пиперливо остроумие и разкриват колко абсурдни могат да бъдат нещата в Холивуд.

#CelesteChallengeAccepted стартира през януари 2015 г. като „забавен експеримент, който има за цел да покаже как би изглеждал обикновен човек, който се снима като богатите и известните“. Ясната концепция дава смешни резултати, които само засилват абсурда на оригиналната снимка. От странни изкривени голи пози до дрехи с парчета пица и цветя - нищо не е извън границите на забавната жена.

Снимките на Барбър спечелиха обожанието на хората по света, включително на знаменитостите, които тя пародира. Аштън Къчър и Синди Кроуфорд са й истински фенове, а семейство Кардашиян дори споделят нейните снимки в профилите си. Тя разкрива, че някои модели признават, че правят снимки „само за Селест Барбър“, което показва огромното въздействие на работата й. Снимките, които тя създава са реалистични и забавни, и наистина си струва да бъдат видени от широката аудитория.

Готови ли сте да се посмеете и докоснете до „изкуството“, което Селест създава?