23-годишен татуист от Мюнхен, който работи под псевдонима Мейсън Хефнер, се е уморил от обикновените татуировки и започва да прави нещо съвсем различно. Преди година той създава своя нов проект, наречен „Моите думи на твоето тяло“, а участниците в него трябва да му се доверят изцяло, защото само той знае кои думи ще бъдат подходящи за клиента накрая. Мейсън се подготвя старателно за предстоящата работа, говори с всеки клиент в продължение на 30 минути, опитвайки се да зададе тези въпроси, които ще му помогнат да разкрие личността му. След разговора точните думи просто се появяват в главата на татуиста, а клиентът само трябва да реши на коя част от тялото си иска татуировката и, разбира се, да събере кураж. А ти би ли направила нещо подобно?

Днес ще те запознаем с този забележителен проект, който довежда изкуството на татуирането на ново, по-поетично ниво. Но музата на Мейсън не винаги е не разположение, така че понякога преглежда бележките си с около 5 000 фрази, за да се вдъхнови отново. Той не е само татуист, но и поет, и писател. Както се казва, талантливият човек го бива във всичко.

Мейсън не татуира пияни клиенти или хора, които се разсейват от телефоните си, докато разговорят с него. Споделя, че никога няма да злоупотреби с властта си над тялото на някой друг.

„За мен означава много, ако мога да допринеса с нещо положително в живота на друг човек“, казва той.

Освен това смята, че татуировките могат да имат много по-дълбок смисъл, отколкото да бъдат просто изкуство върху тялото. Също така е важно да знае, че неговата татуировка ще се превърне в определен белег по пътя на човека, когато иска да промени живота си към по-добро и че тя ще помогне на хора с такива намерения. Татуировките на Мейсън са вид терапия, която „изхвърля“ хората от зоните им на комфорт, помага им да възвърнат силата си, да преоценят ценностите си и просто да се чувстват живи. Този момент е безценен!

Трудно е да не се съгласиш колко готино е, нали? Виж за какво точно говорим в галерията...