Обикновено, когато избираме цвета за следващия си маникюр най-често мислим за това дали подхожда на подтона на кожата ни, на ежедневния ни стил и на дължината на ноктите ни. Сега обаче мнозина обръщат внимание и на друг лайфхак за избор на лак за нокти, като вземат предвид не само модните тенденции, но и препоръките на астролозите за това кои цветове носят или „гонят“ парите.

Маникюрът за пари е езотерична концепция, свързана с лунния календар. Смята се, че всеки период от годината има свой собствен нюанс на цветовата палитра, а понякога и няколко наведнъж. Тези цветове е добре да се използват както в дрехите, така и в грима и маникюра.

Астролозите вярват, че в определени периоди от годината определени цветове придобиват специална енергия и подпомагат по-лесното справяне с проблемите. Разбира се, ние самите също трябва да положим усилия, но в този случай цветовете са по-скоро подкрепящ фактор, отколкото магически символ, който може да преобърне живота ни.

През октомври 2024 г. цветът на парите е лавандула. Доста необичаен цвят за разгара на есента, но това е мнението на астролозите.

Освен цветът, който привлича материално благополучие, астролозите отбелязват и два други нюанса, които ще имат обратният ефект.

Разбира се, нищо не пречи да си направите маникюр в някой от тези два цвята, но ако сте склонни да вярвате в знаци или по някаква причина сега имате нужда от допълнителна подкрепа и искате да се обградите със символи на късмет и изобилие, то може да е по-добре е да се вслушате в експертите и да се въздържите от маникюр в тези два цвята.

Освен това, институтът за цветовете Пантон вече е публикувал цветовете за есен 2024, така че може да се вдъхновите от някой друг нюанс в тяхната палитра.

А ако вярвате в думите на астролозите, разгледайте галерията ни, за да разберете кои два цвята се смятат за неблагополучни през октомври.