Няколко изкуствени цветя, фолио за парти или надуваем басейн - и имате собствено фотостудио у дома, не по-лошо от това в топ агенциите за модели. Предимствата на днешния свят са, че в социалните мрежи е невъзможно да се види разликата - всеки може да изглежда професионално, ако мисли извън кутията! Подобно на "гуруто" в Инстаграм Кимбърли Дъглас, която изработва невероятни фотосесии и прави страхотни селфита.

23-годишният модел Кимбърли Дъглас, известна още като Кихмърли, има над 100 000 последователи в Инстаграм Тя създава великолепни снимки, вдъхновени от модните кампании. Но причината, поради която става толкова популярна, е, че ги прави у дома. Кимбърли създава всичките си сетове от нулата и с материали, които има под ръка!

Екипът ѝ се състои от нея самата. Кимбърли съставя проект, купува целия реквизит, подготвя мястото за снимки, прави сама косата и грима си и избира тоалета си. След това задава таймер на камерата си - и ето! Поредното попадение на нейната страница в Инстаграм!

Кимбърли прави това вече 3 години - създава импровизирано място за снимки и превръща къщата си във фотостудио. Както обяснява моделът, процесът на подготовка отнема много време и усилия, но смисълът е да се покаже, че всеки може да създаде фотостудио у дома и да бъде модел. И така, тя улавя целия задкулисен процес и го споделя със своите последователи.

Дъглас споделя, че намира вдъхновение в списанията или рекламните кампании, или вдъхва живот на собствените си идеи. Например, великолепната флорална снимка е вдъхновена от кампания със Зендая и омагьосаната градина Flowerbomb на модна къща Viktor & Rolf. За да създаде изображението, Дъглас поръчва няколко пакета цветя онлайн и пълни на ръка 2 дунапренени дъски с тях.

Както тя разкрива в интервю, работи в индустрията на фотографията и също в тази за доставки, за да има достатъчно средства, но мечтата ѝ е да посвети кариерата си на моделството и сценографията. Кимбърли има и канал в Ютюб, където споделя интересни подробности за процеса зад кулисите и акаунт в Туитър с над 60 000 последователи. Тя насърчва много хора да опитат да направят моден фотосет със собствените си ръце - хора от цял свят я тагват в свои снимки и ѝ благодарят за вдъхновението.

Снимката с големия балон ни е абсолютен фаворит! Възхищаваме се на креативни хора и смятаме, че гениалните трикове на това момиче заслужават цялото ни внимание. Вижте и вие снимките на Кимбърли в галерията ни!