Хората могат да имат най-различни причини да отслабнат – от най-очевидната – да подобрят здравословното си състояние, до това да влязат в един определен тоалет. Не е важна конкретната причина, важното е, че са открили своята мотивация.

Момичето, с което ще ви запознаем днес, е било мотивирано от Инстаграм. Австралийката Джоси Десгранд била само на 16 години, но тежала 127 кг. Тя знаела, че нещо трябва да се промени, но колкото и пъти да пробвала с диета – все не се получавало и тя все повече се отчайвала. Освен това деца от училището ѝ ѝ се подигравали и това още повече съсипвало Джоси. Тя се чувствала потисната и обезнадеждена, а от нерви започнала да яде още повече.

Докато се разглеждала Инстаграм, Джоси решила, че и тя иска да е като момичетата на снимките, и тя иска да носи красива рокля на бала си след година и половина... И така Джоси решила, че ще си направи профил в Инстаграм, в който да показва прогреса си, за да не се демотивира.

„Снимах се от различни ъгли, развълнувана от предстоящото предизвикателство. Измерих обиколките си, знаейки, че ме чака дълъг път, но исках да следя всяка промяна, независимо колко малка е тя.“

Джоси започнала да яде по-малко въглехидрати, спряла захарта и увеличила приема на вода. Нейният баща – Марк, също се присъединил към предизвикателството и решил да отслабва заедно с дъщеря си. По този начин баща и дъщеря се подкрепяли взаимно и се насърчавали един друг. „Тъй като се състезавахме помежду си, това ни насърчаваше да се стараем повече, беше страхотно да имам подкрепата на баща ми.“

След като сваля 60 кг само чрез диета, тя решава да предприеме следващата крачка и да започне да ходи на фитнес.

В Инстаграм пък хората постоянно я насърчавали да не се отказва. „Там споделях храненията и прогреса си. Броят на последователите ми постоянно растеше и всички много ме окуражаваха“, казва Джоси.

„С всички тези хора от цял свят, който следяха прогреса ми, нито веднъж не ми хрумна да се откажа. Всяка вечер отделях по един час, за да отговарям на коментарите и съобщенията. Исках да помогна и на други хора в моето положение“, разказва Джоси.

Днес тя вече е на 18 години и тежи 63 кг. Последният ѝ триумф е, че се е побрала в мечтаната абитуриентска рокля и е изумила всичките си съученици. Джоси споделя, че иска да напише книга за това през какво е преминала и да насърчи и други хора да не се отказват.

Вижте нейната впечатляваща трансформация в нашата галерия.