Хилядолетно розово – този вездесъщ нюанс на бледо розово, който се вижда навсякъде и на всичко през последните няколко години – винаги ще заема специално място в сърцата ни. Но изглежда, че най-накрая е време да се оттегли и да направи място на малко по-ярки, по-смели и по-празнични нюанси. Тъй като светът бавно (но сигурно) започва да се отваря отново, има един нюанс, който се отличава като предпочитан от всички, от дизайнери през инфлуенесъри, до всички момичета, които обичат свежите цветове: ярко розово.

За разлика от своя успокояващ, блед предшественик, ярко розовото е много по-силно и дръзко. То привлича повече внимание към себе си, но не по отвратителен или крещящ начин. Миналата година беше изцяло ЗА ярко розово, но през 2022 г. почти всяка открояваща се версия на цвета ще свърши работа, независимо дали предпочитате по-тъмно розово, цвят на дъвка или характерния Барби нюанс. Какъвто и да е вашият избор, не сте сами.
Според глобалната платформа за пазаруване Lyst, търсенията на розови дрехи и аксесоари показват сериозен ръст по време на Седмицата на модата в Париж и оттогава те само се увеличават. И макар да не е ясно какъв е истинският произход на новата вълна на „всичко розово“, изобщо не сме изненадани от тенденцията.
Защо?
Като начало, веселият нюанс подхожда на почти всеки тон на кожата и работи за всяка възрастова група. И за разлика от други горещи тенденции за 2022 г., ярко розовото може да се носи лесно, за да пасне на всяко чувство за стил или всеки размер/тип тяло. Просто изберете чанта тип “багета” с цвят на дъвка или закачете чифт горещо розови обеци и ще се впишете в тенденцията също толкова добре, колкото някой друг, който носи фуксия от главата до петите.
Каквато и да е причината, ярко розовото е тук, за да остане и да оживи годината ви. Така че, ако имате нужда от още малко вдъхновение, в галерията сме поместили 17 начина да включите ярко розово в гардероба си, за да добавите необходимия модерен ефект към визията си.