Дъки Тот е австралийски модел, която често е наричана "Цветнокожата Барби". Днес тя има милиони фенове, нейните снимки имат хиляди харесвания, а най-известните брандове се конкурират, за да я накарат да участва в рекламните им кампании. Но това невинаги е било така. Трудно е за вярване, но в миналото е била тормозена и дори е трябвало да си вземе почивка от кариерата си поради тази причина.

Ще ти разкажем малко повече за това момиче. Нейният опит доказва факта, че всички имаме различна история и че дори привлекателните хора с перфектен външен вид трябва да се борят за правото да бъдат тези, които искат да бъдат.
Дъки Тот е родена в Южен Судан и мечтае да стане модел още от дете. Първата стъпка, която е направила за постигането на целта си е участието ѝ в популярния проект “Следващият топ модел на Америка“.

Когато Дъки влиза в шоуто е само на 17 години. Тя е критикувана и неразбрана от стилистите, които не знаят как да се грижат добре за косата ѝ. Феновете на шоуто също не я харесват в началото. Според тях е неестествена и никой не вярва, че уникалният й вид е подарък от природата, а не се дължи на пластична хирургия и фотошоп. Колегите ѝ в модната индустрия също казват лоши неща за нея и я обиждат.

По-късно, Дъки дава подробно интервю, в което казва, че като 17-годишно момиче, е била наранена твърде много пъти и знае, че не го е заслужавала. Отнело ѝ в 2 години, за да намери енергията и увереността да се върне в света на модата. Дъки казва, че щом започне да слуша своя глас, нещата стават отново нормални. Сега подкрепя цветнокожи модели и е защитник на разнообразието в модната индустрия. Сигурна е, че красотата може и трябва да има много лица.

От собствения си опит, Дъки Тот знае, че хората винаги ще продължават да се опитват да ти казват какво да правиш и как да изглеждаш. Но техните думи не трябва да определят коя всъщност си. Мечтите се сбъдват само когато се вслушваме в себе си и не се страхуваме да покажем на света кои сме всъщност.