През 2014 г. фотографката Лора Скантлинг заснема три малки момиченца, борещи се с рака. Сега, 3 години по-късно, същите момиченца се събират за нова снимка, която да покаже, че малките героини са победили коварната болест.

Скантлинг иска да заснеме фотография, която да "казва хиляди думи и да предизвика реакция", защото по това време нейният баща бавно губи битката си с рака. За проекта си тя избира детския рак, защото нейна приятелка е загубила сина си по този начин.

"Написах във Фейсбук, че търся момиченца, които се борят с рака, и така се роди този портрет", разказва Скантлинг. На молбата се отзовават 3-годишната Райли, 6-годишната Риан и 4-годишната Ейнзли. Въпреки че момиченцата се запознават по време на фотосесията, те мигновено стават приятелки.

Снимката от 2014 г. показва как трите момиченца се прегръщат и си дават сили за борбата, която им предстои. Тогава снимката трогна всички ни, но днешната е също толкова емоционална. От нея се вижда, че трите момичета са надвили рака.

"Ракът е като дракон", казва Риан. "Да, а химиотерапията е принцът", отговаря Ейнзли, а Райли добавя: "Ракът се е забъркал с грешните принцеси!"

Вижте победата на тези смели момичета в нашата галерия.