Ако имате 185 излишни долара и ви е много скучно, можете да си закупите 13 300 кламера.

А ако се чудите какво да правите с толкова много кламери, можете да похарчите същата сума за само един. От „Прада“ създадоха сребърна щипка за пари с форма на кламер, която се продава за 185 долара. Дълга е 6.25 сантиметра и широка 2.25 сантиметра.

Не е изненадващо, че хората не са особено впечатлени. „185 долара за кламер? Това трябва да закрепи живота ми, за да си струва!“, пише един потребител.

Този кламер би бил полезен, ако обичайно носите поне 186 долара в брой. Както отбелязва друг потребител на социалните мрежи „Ако си купя кламера, няма да има какво да държи“. Ако искате да се поглезите, но сте под стриктен бюджет, можете да си купите някои от другите два вида, струващи „само“ 150 долара.

Този кламер е последното ново попълнение към дългия списък с ненужни скъпи артикули на елитни дизайнери. По-рано тази година от „Баленсиaга“ пуснаха на пазара синя чанта за 2145 долара, която е досущ същата като чантите за пазаруване на известна верига магазини за мебели – с тази разлика, че те струват само 1 долар. А през декември „Нордстром“ продаваха камък, обвит в кожа – съвсем истински камък, струващ 85 долара.

Но ако все пак решите да похарчите заплатата си за кламера, не се тревожете – от едната му страна е изписано „Прада“, така че никой няма да го сбърка с далеч по-евтиният му брат-близнак от книжарницата.