Хелоуин е празник, който е много обичан в Северна Америка, но все повече набира популярност и на други места по света. Не можете да отречете, че той е приятно време не само за децата, но и за възрастните, които украсяват домовете си с тиквени фенери и приготвят всякакви лакомства.

И все пак Хелоуин е най-забавен за най-малките, тъй като по време на празника родителите не само им позволяват да си похапват сладкиши, но и ги насърчават да ходят от врата на врата и да искат бонбони. Малчуганите могат да се обличат като любимите си герои от анимационни филми и така поне за един ден се отървават от скучните ежедневни дрехи. Децата и родителите могат да измислят наистина креативни облекла, като често влагат много усилия, проектират ги и след това ги правят сами, защото не винаги могат да се открият в магазина.

Ако се поровим малко в статистиката, ще открием, че през 2019 г., преди началото на пандемията, американците са похарчили 3,2 милиарда долара само за костюми, което се равнява на около 31 долара на човек, според данните на Националната федерация за търговия на дребно (NRF) . Като цяло техните разходи за костюми, бонбони и декорации достигат изключителните 8,8 милиарда долара през 2019 г. През тази година се очаква те да похарчат малко повече - близо 10,1 милиарда долара. Според друго проучване на NRF около 65% от американците планират да празнуват Хелоуин или около 214 милиона души. Не е изненадващо, че най-голямата възрастова група празнуващи е от 18 до 44 години, но интересното е, че 67% от хората на възраст от 45 до 64 години и 40% от хората над 65 години също потвърждават, че ще отбележат празника подобаващо. 

Според онлайн списание "History" ритуалът за преобличане се корени в келтския празник Samhain, който възниква преди повече от 2 хилядолетия. По време на фестивала, който се провежда в края на всеки октомври, когато приключи сезонът на прибиране на реколтата, хората палят огньове и се облекат в костюми, тъй като вярват, че тъмният сезон е пълен с призраци, които трябва да измамят, маскирайки се.

И тъй като Хелоуин е само след седмица, днес ви представяме 25 атрактивни визии на дечица, облечени като герои от различни детски филми, филми на ужасите, животни и герои от видео игри. Въображението им е наистина безгранично!