Имате нужда да смените обстановката? Швейцарските Алпи ви звучат като сбъдната мечта? Имате здраво семейство и деца? Ако отговорите ви са „да“, имате късмет!

Малкото селце Албинен, в зашеметяващия кантон Вале, започва нова политика срещу обезлюдяването на селата. От малкото селце предлагат апетитна сума пари на всяко семейство, което е готово да се засели там за дълъг период от време.

Албинен е спокойно и тихо местенце с невероятни гледки. Въпреки това много семейства и млади хора го напускат, за да търсят прехраната си в големите градове. В момента селцето има само 240 жители, а селското училище е затворило врати, защото нямало достатъчно деца. Това принудило останалите 7 дечица да ходят на училище в съседния град.

За да се справи с неприятното положение, селото решава да подпомогне всеки, който желае да се засели там. Те търсят семейства и хора под 45-годишна възраст, които искат да си купят или построят нов дом. Всеки възрастен ще получи над 25 хил. долара, а за всяко дете се плаща по 10 хил. долара. Това означава, че едно четиричленно семейство би могло да се сдобие с повече от 70 хил. долара, при условие че инвестицията им в дом възлиза на поне 200 хил. долара. Тоест офертата си има своите уловки – вие трябва да купите новия си дом и да останете в селото поне 10 години.

Вижте живописното селце в нашата галерия и ни кажете дали си мечтаете да живеете там.

Ако пък искате само да разгледате Швейцария или друга приказна страна, вижте най-добрите оферти тук.