Скоро по кината ще излезе дългоочакваната нова филмова екранизация на Дисни „Малката русалка“. Преди голямата премиера на филма, базиран на едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен, на зрителите бяха представени главните персонажи. Но вместо възхищение, много фенове на Дисни всъщност останаха объркани от някои от образите, особено от вида на морските приятели на Ариел.

Както може би си спомняте, сюжетът се върти около русалката Ариел, най-малката дъщеря на цар Тритон. Тя изпитва несдържан интерес към света на хората и си мечтае да стане човек. След като спасява принц Ерик и се влюбва в него, тя решава на всяка цена да изпълни тази своя мечта. Въпреки забраните на баща си и опитите на приятелите й рибката Флаундър, ракът Себастиян и чайката Скатъл да я разубедят, Ариел продава гласа си на морската вещица в замяна за човешки крака.

В ролята на Ариел ще видим 23-годишната Хали Бейли. И въпреки че образът на Ариел не е загадка за никого от много време насам, зрителите тръпнаха в очакване да разберат как ще изглеждат и другите герои във филма. Е, очакването приключи. 

И ако досега Малката русалка беше героят, който поемаше най-много критика относно вида и избора на актриса за главната роля, то сега това вече е бедничкият Флаундър. Потребителите на социалните мрежи побързаха да покажат възмущението си към новия образ на рибката, който според тях е прекалено реалистичен и бездушен и няма нищо общо с предишния яркожълт закръглен рибок.

Подобна беше реакцията на зрителите и към филмовата адаптация на любимия на малки и големи „Цар лъв“. Въпреки че лентата получи предимно положителни отзиви от критиците, тя не успя да грабне сърцата на публиката. Поредната адаптация на Дисни отново не избяга от негодуванието на феновете на оригиналните Дисни анимации и доведе до разгорещени дебати.

А дали са прави? В нашата галерия ще видите как изглеждат основните герои от „Малката русалка“ и преценете сами!