Преди две години Джеръми Мийкс се превърна в сензация. Той беше арестуван в Калифорния за участие в престъпна улична банда и за притежание на незаконно оръжие, но това, което предизвика шума около него, беше снимката, направена му в участъка. Той веднага беше обявен за „най-красивият престъпник на Америка” и хиляди граждани, заслепени от красотата му, се надяваха да бъде освободен.

Той беше осъден на 27 месеца затвор, част от които прекарва под домашен арест заради доброто си поведение.

Мийкс израства в бедно семейство и участието в улична банда му се вижда съвсем естествено. На 24 г. се жени за Мелиса, която е медицинска сестра, тя има 2 деца от предишна връзка, а заедно с Джеръми имат един син, който в момента е на 5 г.

Две години минават от прословутата снимка, но известността му не намалява.

Днес 30-годишният Мийкс е част от модна агенция и често позира за своите 500 000 последователи в Инстаграм.

Неговият агент разкрива, че Мийкс е получил предложения от цял свят – от фотосесии до покани от кралски особи, които искат да ги посети в дворците им.

Агентът му казва, че е очаквал Мийкс да е съвсем различен – жесток и суров, а той се оказал доста скромен, тих и отдаден на семейството си. Мийкс не може да повярва на цялото това внимание. Предложили са му договори за известни модни марки, за филми, за книги и др.

„Сега имам възможност да осигуря семейството си и наистина да променя живота си”, разказва Мийкс. „Получих огромна подкрепа от семейството ми, приятелите ми и от феновете ми – получавам стотици писма всеки месец. И съм много благодарен за всичката подкрепа.”