Представяме ви идеи за зимен маникюр както за ежедневието ви, така и за весели партита.

В най-вълшебния месец от годината всички искаме да сме заобградени от магия. Предлагаме ви да започнете с външния си вид или по-скоро със специален дизайн на ноктите. Събрахме за вас най-модерните идеи за зимен маникюр през месец декември 2023 година. Единственото, което се изисква от вас е да изберете как ще изглеждат вашите нокти през следващия месец и по време на новогодишните празници!

По традиция първо ще разгледаме лунния календар и кои са дните подходящи за маникюр през декември месец и кои дати трябва да избягвате. А добрата новина е, че ще има много малко неподходящи дни за посещение при вашия маникюрист!

Най-добре се откажете от идеята да си правите маникюр на 13 и 27. Това важи както за процедурите, свързани с грижа за кожата, така и за всякакви маникюр и педикюр процедури.

По възможност не си правете маникюр на 1 и 28 декември, защото резултатът тогава ще е далеч от желания.

Неутралните дни са от 7 до 11, 18, 19 и дните между 24 и 26 декември. Ако сте уверени в професионализма на вашия маникюрист, тогава можете да си запазите час при него на тези дати.

Дните, които са подходящи за грижа за ръцете и нов дизайн на ноктите са между 2 и 6, 12, между 20 и 23, както и между 29 и 31 декември, точно преди Нова година.

Но най-благоприятните дни за маникюр през декември 2023 година са от 14-ти до 17-ти включително. Затова най-добре именно тогава да направите редовното си посещение в салона за красота.

Сега, след като знаете кога да запазите час за маникюр, е време и да харесате дизайн, който да е съобразен с модните тенденции и да е в празничния дух на сезона. Ето и на кои тенденции в света на модата и маникюра си струва да обърнете внимание!

Водещи тенденции в маникюра през декември 2023 година

Коледните и новогодишните празници, както и съпътстващите ги чудеса, няма как да не повлияят на тенденциите в зимния маникюр. Затова и декемврийският дизайн за нокти е значително по-различен от ноемврийския. Спокойните нюанси се заменят с по-светли и ярки, матовите покрития отстъпват място на блестящите, а забравените кристали се завръщат обратно под светлината на прожекторите.

А сега е време да разгледате и снимки на различните дизайни в нашата галерия и да изберете вашия маникюр за декември 2023 година!