Освен милениалите, вече и по-младото поколение полудява по обемна коса в стила на 90-те!

Ако погледнете снимките на много звезди и модни блогъри в социалните мрежи, можете да направите едно ясно заключение - супер обемните прически са тенденция. Всъщност това не е нещо ново, а добре забравено старо - вече сме виждали подобни прически на родителите си в разгара на 90-те години. Заедно ще разберем как да постигнете този ефект върху косата си!

Какъв е стилът на 90-те?

Фризьорът на знаменитостите Джеймс Лира описва стила от 90-те като големи, буйни, пухкави къдрици.

„Помислете за модните подиуми от 90-те години и моделите Клаудия Шифър, Синди Кроуфорд и Вероника Уеб. В техния стил имаше тонове блясък и обем“, казва Джеймс.

Подобно на много тенденции за красота от тази епоха, обемът се завърна на мода с двойка сила. Сега социалните мрежи са буквално пълни с подобни прически и тенденцията за тях, според прогнозите на стилистите, току-що започна да набира скорост.

За кого е подходящ този стил?

Според стилистите естествената структура на косата няма значение, когато става дума за обемни прически в стил 90-те. Ще изглежда страхотно както на къдрава, така и на тънка коса, която може да се разроши.

Дължината също може да бъде всякаква - дори къс боб, миди пластове, къдрици под раменете. Косата може да се сресва на една страна, да се прибира и оформя по различни начини. Основното нещо е да не забравяте за ключовия принцип – мега обем!

Как да оформите косата си в стил 90-те у дома?

Стилистите отбелязват, че основното при създаването на този стил е правилната подготовка. Затова трябва да започнете с измиване с шампоан за обем, за да придадете на косата си малко твърдост.

След това нанесете продукт по дължината на кичурите, за да добавите обем в корена. После изсушете косата си със сешоар и кръгла четка, като я повдигнете отпред и отстрани.

Като последен щрих навийте краищата с маша, като ги държите хоризонтално, за да им придадете допълнителна ширина. Сега остава само да срешете косата си с гребен с мек косъм, да напръскате всеки кичур с лак, да приберете косата назад и да я оформите с ръце, така че кичурите да се съберат и да легнат в желаната посока.

Разгледайте различните варианти на тази прическа в галерията: