Любовта, която се крие в животните може да бъде безгранична и примерите затова в световен мащаб не са един или два. Историята, която умили не само екипа ни, но и света, е за пингвин на име Дин-Дим, който повече от 5 години показва любовта към своя спасител по един доста нетрадиционен начин. Дин-Дим се връща всяка година при мъжа, който го е спасил от петролно петно, изминавайки повече от 5000 мили всяка година, за да се види със своя дугар, предава "Дейли Мейл". 

{gallery}

"Обичам го като мое собствено дете и вярвам, че и той ме обича", споделя 71-годишният бразилец Жоао Перейра де Соуса, който днес живее на остров до Рио де Жанейро. През 2011 г. именно той открива умиращото пингвинче, цялото омазано в мазут. Жоао го нахранил и го гледал до миналата година, след което го изпратил към Аржентина и Чили за периода на размножаването. Смятал, че тъкмо там той ще отплува за родната Антарктида.

"Беше с мен в продължение на 11 месеца и след това изчезна. Всеки казваше, че няма да се върне, но той ме посещаваше всеки път през последните пет години. Пристига през юни и тръгва през февруари, период, в който сменя перара си, след което отново изчезва. Но винаги се връща и днес е все по-нежен и според мен, щастлив да ме види", споделя своята история с магелановия си приятел бразилецът.

Магелановите пингвини живеят до 25 години. Основният им ареал на гнездене са патагонското крайбрежие, Огнена земя, островите Хуан Фернандес и Фолкландските острови. Отделни особи се срещат в Рио де Жанейро и в южната част на Перу. Населяват също бреговете на Южна Америка южно от Кокимбо (Чили) и Рио де Жанейро.