Израелският илюстратор Йехуда Ади Девир не спира да ни очарова със своите комикси!

Вече сме ви показвали част от неговите творения, вдъхновени от съпругата му Мая, но днес искаме да ви покажем най-новите им приключения.

„Вдъхновение намирам в ежедневието ми със съпругата ми Мая, казва Йехуда. Нашата поредица от комикси, озаглавена „Един от онези дни“, е базирана на реални моменти, които са ни се случили.“

Йехуда и Мая са заедно от 8 години. „Срещнахме се доста отдавна, докато и двамата бяхме в казармата. След дълъг период, в който бяхме приятели, станахме двойка. Оженихме сме преди година и половина“, разказва Йехуда.

Самата Мая също е художник и помага на съпруга си за създаването на тези забавни илюстрации. „По проекта работим заедно със съпругата ми. Обикновено след някоя интересна случка, обсъждаме концепцията за нова илюстрация и правим няколко пробни скици. След това аз сядам и работя. След като съм готов, Мая дава предложения как да подобря илюстрацията, откъм цветове, типография и т.н. Целият този процес отнема не повече от един ден.“

Йехуда има много богато портфолио, което можете да видите на личния му сайт. Той обожава да рисува и винаги е мечтаел да бъде художник: „Започнах да рисувам от много ранна детска възраст и просто имам късмет да си изкарвам хляба с най-любимото ми хоби“.

Вижте най-новите му илюстрации в нашата галерия, а предишните вижте тук и тук.