Болестта, която научно се нарича амблиопия, не им е попречила да станат най-известните и търсени знаменитости.

Вероятно сте срещали хора, чието едно око е малко по-малко от другото, а самата зеница е леко присвита. Това е състоянието, при което едното око става водещо, а другото се отпуска малко. Най-често това заболяване се среща при деца, но го има и при възрастни.

Оказва се, че подобно заболяване може да се появи във всяка възраст, а причините обикновено са страбизъм, неравен размер на очните ябълки, както и генетично предразположение.

Ако амблиопията е открита от офталмолог на ранен етап, тогава тя все още може да бъде излекувана. Най-лесният начин е да правите специални упражнения, които поради натоварването на мързеливото око ще го накара да работи с пълен капацитет.

Има и оперативно лечение, както и лазерна електростимулация и светлинно лечение. Като цяло, ако редовно ходите на лекар и проверявате зрението си, можете да предотвратите развитието на това заболяване.

Но някои звезди изобщо не се смущават от наличието на такъв проблем, тъй като дори не се опитват да променят този свой недостатък. И така, Парис Хилтън, Райън Гослинг, Кейт Мидълтън, Кейти Пери, Кейт Мос и други знаменитости, които толкова много обичаме, имат този синдром. А с правилния грим болестта е напълно невидима.

Вижте кои с те в галерията и ни споделете дали сте забелязали този проблем при тях: