Едно шестмесечно бебе се превърна в хит в социалните мрежи, привличайки 70 хил. последователи в Инстаграм, а причината е в нейната очарователна бухнала коса.

Малката Чанко, която живее в Япония, се ражда с гъста черна коса в края на декември миналата година. През изминалите месеци косата ѝ расте с бързи темпове и става все по-бухнала.

Естествената прическа на момиченцето е толкова очарователна, че майката на Чанко решава да създаде личен профил на дъщеря си в Инстаграм, в който публикува снимки на косата ѝ.

Дали едно бебе ще се роди с коса зависи от гените му и от етническия му произход. Само че косата на новороденото не може да ни подскаже каква ще е косата на детето, когато порасне. Някои бебета се раждат с много гъста коса, която оредява след няколко седмици, което също е нормално заради промяната в нивата на хормоните. Когато бебето е в утробата, то е под влиянието на майчините хормони, но когато се роди, количеството на тези хормони спада и затова се забелязва промяна в косата на бебето.

Когато косата на детето започне нов цикъл на растеж, старата му коса може да опада частично или дори напълно. Обикновено втората коса на детето е по-здрава и може дори да е различен цвят.

Така че няма как да предположим точно как ще изглежда косата на малката Чанко, когато порасне, но засега нека ѝ се порадваме с няколко снимки в нашата галерия.