Майкъл Фелпс има достатъчно златни медали в живота си, но истинското съкровище, което е спечелил, е годеницата му Никол Джонсън.

Красавицата, която е „Мис Калифорния” за 2010 г., и световноизвестният плувец посрещнаха на бял свят синът им Бумър Робърт през май тази година, но пътуването до този момент не е било съвсем безоблачно. Двамата започват да се срещат през 2007 г., но се разделят през 2011 г., за да се съберат отново по-късно. През 2014 г. са отново заедно и през 2015 г. вече са сгодени.

Докато Олимпийските игри са в разгара си, Никол и малкият Бумър гледат напрегнато таткото, но обикновено няма за какво да се тревожат, защото Майкъл Фелпс е във върховна форма.

„Останах без думи. Не бих могла да бъда по-горда с Майкъл. Той е въплъщение на трудолюбието, смелостта да мечтаеш и американската мечта”, пише гордата Никол в Инстаграм.

Въпреки че двамата още не са определили дата за сватбата, Фелпс е знаел от много време, че точно тя е жената за него:

„Никога не съм се питала „Какво ако...”, просто ѝ  казах как се чувствам”, споделя Фелпс. „Знаех, че ако ѝ призная това, мога да продължа живота си и да бъда щастлив, каквото и да беше станало. Разбира се, трябваше да поработим върху някои неща. Няма друг човек на света, с когото бих предпочел да бъда.”