Никой никога няма да замени Grumpy Cat, но ново коте е привлякло вниманието в интернет и заслужава да бъде сред най-гневните котки в света. Запознайте се с Мяу Мяу (Meow Meow), гигантско пухче от Тайван.

Собственичката ѝ казва, че Мяу Мяу също е много елегантна. Тя изразява отвращението си към света с такова достойнство, че определено е едно от най-уравновесените котета!

„Срещнах я в магазин за домашни любимци“, казва Клеър, собственичката на котето. Интересното е, че тя казва, че нейният домашен любимец вероятно се е родил още преди покойната Grumpy Cat. „Бившият ѝ собственик я е изоставил поради неизвестна причина. По това време тя беше на 10 месеца, така че аз и по-малкият ми брат я заведохме вкъщи и тя стана първата ми котка."

Клеър казва, че въпреки мрачния си външен вид, Мяу Мяу е много сладка. "Тя ме масажира с лапи, за да ме събуди всеки ден."

Котката обаче е доста придирчива към храна. Харесва само един конкретен вид консервирана котешка такава. "Опитвала е почти всичко, но харесва само това."

Мяу Мяу се събужда много рано и ако масажът ѝ не накара Клеър да стане от леглото, започва да хапе собственичката си, докато не закуси. „След хранене се измива и скача на едно от любимите си места в близост до прозорците, за да наблюдава птиците. Понякога дори изтегля завесите сама, за да седне и да вижда по-добре.“

Клеър казва, че причината, поради която котката изглежда толкова ядосана, е заради знака "Батман" на лицето ѝ. За нея обаче си остава сладкото малко коте, което е била. „Дори когато я снимам и тя ме гледа, я намирам за много нежна. Дори веднъж я облякох като принцеса, но приятелите ми я видяха и казаха, че прилича повече на кралица."

Потребителите в интернет веднага се влюбиха в Мяу Мяу. Вижте я и вие в галерията ни - сигурни сме, че ще завладее и вашите сърца!