Най-сериозни и съдбовни са големите аркани от колодата Таро - Смъртта, Дяволът и Кулата, проявени в характера на човек. Нумерологът Ирина Вакем ни разказва какво би ви очаквало с такива партньори.

Три от може би най-интригуващите и вълнуващи архетипи от Тарото, които се крият зад датите 13-ти, 15-ти и 16-ти. Значението им често е двойно и носи много силно енергийно послание. Нека да разберем какво се крие зад тяхната символика и как това може да повлияе на живота на една жена ако срещне мъж с такъв архетип. Като за начало нека си припомним според Карл Юнг какво е значението на думата „архетип“, който пръв въвежда това понятие.

Архетип идва от гръцки - архе значи “начало, първообраз, първопричина”, а типос – “образ”. Това е термин, който днес най-често се използва в психологията, и обозначава модел, тип личност или начин на поведение. Архетипът е събирателен образ и е разположен извън рамките на нации, манталитети и епохи.

Матричната система на Тарото и нумерологията е и едно от „децата” на учението на Юнг. Според нея определен архетип се крие и зад датата на раждане на всеки човек. Чрез умелото комбиниране на числата с изначалната колода карти Таро на Уейт се „раждат“ 3 влиятелни прототипа на личността – Смъртта (хората, родени на 13-ти), Дяволът (родени на 15-ти) и Кулата (родени на 16-ти).

И не, това не са просто празни приказки или врели-некипели. Хората, родени на тези дати, наистина притежават силна енергия. И тъй като тяхното значение е също така в направление Ян, т.е. мъжествено, социално и идващо отвътре навън, то ако срещнете мъж с такъв рожден ден, очаквайте промени и изобилие от емоции.

А в нашата галерия с подробности ще ви разкажем какво да очаквате от мъжете, които са родени на 13то, 15то и 16то число от месеца.