Не за първи път познанията ни по биология са подложени на съмнения. Сигурни ли сме, че животни от два различни вида не могат да бъдат братя? Галерията ни напълно доказва обратното!

Английското фотографско студио „Уорън Фотографик” се е специализирало в снимките на домашни любимци, но най-известният им проект е свързан с животни, които си приличат като братя. Котки и зайчета, кучета и морски свинчета - всички те приличат на роднини в очарователната галерия.

„Идеята хрумнала на майка ми, когато една нейна приятелка искала да заснемат нейната Бирманска котка с декоративния ѝ заек, които много си приличали. Аз просто продължих нейната идея”, разказва Марк Тейлър.

„Да работиш с животни е много по-трудно, отколкото да работиш с хора, все пак не можеш да им кажеш какво да правят. Затова имам асистентка, която работи с животните и ги тренира, за да не избягат от снимачната площадка. Тя се разбира отлично с тях.”

В крайна сметка може би не е важно това, което ни разделя, а това, което ни обединява... а в случая става дума за огромна доза очарователност и еднаква козина.