Казват, че не избирате близките и колегите си, така че трябва да ги приемете с всичките им недостатъци. Друго нещо са приятелите. Понякога неволно завиждаме на главните герои от популярни сериали - дори ако нещо не върви добре, верните им приятели винаги ще ги подкрепят. Чудили ли сте се какво всъщност се крие зад перфектното приятелство от екраните? Често най-добрите приятели се превръщат във врагове веднага щом режисьорът извика: „Стоп!"

Ако кажем, че съвместната работа сближава хората, едва ли ще открием Америка. Докато изпълнявате общи задачи, можете да опознаете по-добре своя колега и може би дори да станете приятел с него. Например, след приключване на снимките, актьорите често говорят за това колко са привързани към целия екип и са възхитени от професионализма и личните качества на своите колеги. Общо взето разбираме, че имат ново гадже или приятелка.

Така по едно време на снимачната площадка на сериала „Приятели“ Дженифър Анистън и Кортни Кокс стават много близки. Въпреки факта, че проектът приключва преди много години, актрисите все още са приятелски настроени помежду си. Те празнуват всички важни празници заедно и дори във време на беда силното им приятелство било подложено на изпитание повече от веднъж. Кокс не оставила Анистън, когато преживявала болезнен развод с Брад Пит. А Джен искрено се зарадвала на приятелката си, която на 40 години сбъднала дългогодишната си мечта за майчинство и родила дъщеря си Коко.

„През годините на снимките на „Приятели“ станахме близки. Преживяхме много заедно - семейни проблеми и раждане на деца“, признава Дженифър в интервю.

Има много положителни примери. Има обаче и негативни. Както показва практиката, способността актьорите да се сприятеляват на екрана рядко продължава и в реалния живот. През последните десетина години световните медии разказват подробности около трудната връзка между звездите от култовия американски сериал „Сексът и градът“ – Сара Джесика Паркър и Ким Катрал. Както се оказва, две толкова различни блондинки били приятелки само във филмовите кадри. Веднага след като снимките на съвместни сцени приключвали, актрисите се разпръсвали в различни ъгли и правили всичко, за да не се засичат изобщо. Първоначално феновете на шоуто приписвали студенината на Сара Джесика и Ким на умората - в крайна сметка не всеки може да издържи 19-часов снимачен ден. Но скоро станало ясно, че неприкритото раздразнение не е свързано с натовареността, а с лични проблеми.

С всеки нов сезон отношенията на знаменитостите ставали все по-лоши. До края, според вътрешна информация, те напълно спрели да контактуват помежду си. Въпреки това, четири години след края на поредицата, бе пуснат пълнометражен филм за приключенията на същите приятелки: Кари Брадшоу, Саманта Джоунс, Миранда Хобс и Шарлот Йорк. Две години по-късно феновете успяха да гледат втората част. И тогава - мълчание, неочаквано прекъснато в края на 2017 г. Тогава Сара Джесика Паркър обявила, че иска да направи (и го направи!) трети филм, а сценарият за него вече бил написан. Кристин Дейвис и Синтия Никсън веднага се съгласили, но Ким Катрал категорично не искала да играе ролята на пристрастената към секса Саманта, като казала, че това е някак недостойно. Поради отказа на Катрал „войната“ между нея и Паркър се подновила, този път публично и брутално.

Днес в галерията ще ви разкажем как са се развили конфликтите между актриси от култови сериали: