Вижте снимките си от преди 2 години. Зъбите ви не са ли с 1-2 тона по-тъмни? Неизбежно е... кафе, цигари, вино - изкушенията са много. Ето няколко домашни хитринки за избелване на зъби.

Вземете 1 супена лъжица зехтин и жабурете с нея устата си колкото се може по-дълго време. След това изплакнете и обтрийте зъбите си с парченце лимон. 

Избелване чрез плодове! Добра идея са ябълките и ягодите, защото според специалисти те имат силата да избелват. По-полезно и добро действие след всяко ядене да изяждате по една ябълка. За по-добър ефект е добре да изяждате ябълката с отхапвания, а не на нарязани парченца.  Освен тях избелващ ефект имат и хрупкавите плодове и зеленчуци като целина, моркови, круши. С редовно и старателно миене на зъбите и редовна консумация на такива продукти може да избелите зъбите си с 1-2 тона.

Вземете клечка за уши и я потопете в двупроцентов разтвор от кислородна вода. Търкайте старателно зъбите си, но с плавни движения. Това е добро средство за премахване на жълт отенък или петна. Избелване на зъби в домашни условия може да бъде постигнато и чрез различни домашно приготвени смеси. Ето най- ефикасните от тях:

1. Ще ви трябват 4 ч.л. хлебна сода, 1 с.л. растително олио, 5 капки мента и ½ ч.л. сол. Направената смес се използва 2 пъти дневно. Търкайте старателно зъбите си с получената смес, но без натиск.

2. За тази домашна паста ще са ви нужни 2 с. л. сода за хляб, 1 ч. л. водка, 1 ч. л. лимонов сок, ½ ч. л. сол и 5 капки екстракт от риган. Сместа се съхранява в затворен съд и премахва петна по зъбите.  

След консумация на кафе, вино или други оцветяващи напитки или храни е добре да натъркате зъбите си с вътрешната страна на лимонова кора. Освен че ще премахне следите, ще придаде на усмивката ви блясък! Избелването на зъби в домашни условия не е мит. С постоянство и правилни техники може усмивката ви да засияе!