Правилно поставеният грим може да направи чудеса

Предстои ви парти, а се чувствате толкова уморени. На път сте да откажете среща на мечтания сладур само защото не се харесвате. Имате уморен вид и не можете да скриете бръчките и сенките под очите. Спокойно! Холивудските звезди не изглеждат винаги перфектно, но владеят изкуството на макиажа и се възползват от неговите предимства.

Сенките под очите ще минимизирате визуално с подходящи сенки. Ако очите ви са хлътнали, изберете светли тонове. С правилно поставени сенки може да създадете впечатление, че очите ви са по-големи и отворени. Започнете да нанасяте сенките от вътрешния ъгъл. По средата нанесете една идея по-светъл цвят, а на края на окото – по-тъмен. Така очите ви ще изглеждат по-изразителни.

Ако смятате, че очите ви са раздалечени, може да коригирате това визуално пак с помощта на сенките. Нанесете по-тъмен тон сенки на външния ъгъл на окото и изтеглете до средата. По-светъл цвят нанесете на вътрешното ъгълче на клепача.

Ако очите ви са приближени, ще ви трябва задължително коректор. Нанесете от него на вътрешните ъгълчета на очите. Деликатно нанесете очна линия на горната част на клепача. В края на окото може да направите линията малко по-дебела.

Има решение и за увисналите ъгълчета. Може би смятате, че погледът ви изглежда тъжен и апатичен заради формата на очите. Дори това наистина да е така, с помощта на грима може да коригирате този недостатък. Използвайте светли сенки, като ги нанасяте нагоре към края на окото. Нанесете тънка очна линия, след което поставете тъмна спирала. Може да смесите сенките, за да постигнете по-естествен вид.