Със сигурност ще бъдете заинтригувани да узнаете, че новият президент на САЩ Доналд Тръмп има епизодични роли в редица филмови и телевизионни продукции и дори е печелил някое и друго отличие. Или по-скоро антинаграда - "Златна малинка" за ролята на самия себе си.

Самият Тръмп многократно се появява в най-различни сцени и дори е дал съгласието си да бъде сниман мезонета му в хитовата лента "Черният рицар", в която да работи Батман!

Ето и кои са 10-те най-известни филма, в които участие взима Тръмп:

1. "Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк". Ако си спомняте, когато малкият Кевин пристига в известния Plaza Hotel, чийто собственик в момента е Доналд Тръмп, именно той е и човекът, който ориентира изгубеното момче!

2. През 1998 г. Тръмп се снима в малки роли в два филма на Уди Алън - "Студио 54" и "Celebrity" - тук играе самия себе си.

3. Във филма "Малките разбойници" (1994 г.) Тръмп играе бащата на момче на име Уолдо.

4. Дебютът на Тръмп обаче е във филм от далечната 1989 г. - "Привиденията не го правят". Именно за тази си роля той печели и своята първа филмова награда, а именно Златна малинка за „най-лош поддържащ актьор”. В тази престъпна фантасика с участието на Бо Дерек, новият американски президент има една макар и малка роля с няколко реплики, която обаче успява да привлече вниманието на мнозина върху неговата личност.

5. През 2011 г. излиза филмът "Ужасвилл", където Тръмп се появява като милиардер на корицата на списание Forbes.

6. Друг филм, където Тръмп играе себе си е "Пътуване във времето"

7. В комедията "Зулендър", 2001 г., Тръмп се появява не само като самия себе си, но и заедно със съпругата си Мелания!

8. Във филма, наречен "Еди",Тръмп отново участва като себе си. Тук участва и Упи Голдбърг, която се заканва, че ще напусне страната, ако той бъде избран за президент на САЩ...

9. През 2004 г. пък взима участие в "Мармалад".

10. В романтичната комедия "Срок за влюбване" Тръмп отново играе самия себе си в сцена, в която се спречква с Джордж Уейд (Хю Грант) на парти, малко преди главният герой да се влюби в Луси Келсън (Сандра Бълок).

Тръмп взима участие и в "Сексът и градът", "Шоуто на Дрю Кери", "Палавата Сюзън", "Принцът от Бел Еър", "Шеметен град", "Гувернантката", "Елизабет" с Елизабет Хърли.

Тук може да видите сборно видео с ролите му, където да си го припомните:

А как ще се справи с най-важната роля, която му предстои тепърва - да управлява една от най-силните държави в света, остава да видим...