Майките, особено новите, могат да бъдат малко чувствителни, когато става дума за децата, домакинството и изобщо майчинството. Затова някои фрази могат да ги изкарат извън нервни, особено когато идват от самите татковци. И няма значение колко страхотни са те по принцип, понякога казват най-неправилните неща в неправилния момент. Нищо обаче не ни пречи сега да се посмеем на някои от тези фрази и да предупредим татковците - избягвайте да ги казвате пред майката на децата ви!

1. „Може ли да ме оставиш на спокойствие?”

Ама, разбира се!

2. „Това е работа на майката.”

Освен ако не говориш за кърменето, тогава... замълчи.

3. „Какво прави цял ден?”

Задай следния отговор и ще получиш подобен отговор: „Първо смених памперса му и чаршафите, изчистих стената, на която имаше размазано ако. След това изпрах един тон дрехи и трябваше да почистя петната от килима. После преживях безкрайни спорове за това какво да гледаме по телевизията, те пък бяха последвани от един милион въпроси, на които трябваше да отговарям, докато приготвям закуската. След това смених още един памперс. Измих чиниите, разчистих масата и с нея - цялата кухня. И всичко това преди 7 ч. сутринта...”

4. „Отново ли ще ядем същото?”

Аха, позна!

5. „Изглеждаш уморена.”

Благодаря ти, скъпи. Точно това имах нужда да чуя.

6. „Спри да се тревожиш.”

 Благодаря ти, мили. С този съвет всичките ми тревоги изчезнаха.

7. „Къде е...”

Едно от задълженията на майките е да знаят местоположението на всяка вещ в дома. Разбира се, нейна грижа е да издирва вещите и на останалите хора в домакинството.

8. „Децата ни имат нужда от повече дисциплина.”

Вероятно всички майки се засягат най-много от това, че децата им не са добре възпитани. Тази фраза е особено болезнена за всички майки, които си стоят у дома, защото задачата пада върху техните плещи.

9. „Защо не направи...”

Ти защо не изми колата? Защо не купи онова, за което те помолих? Защо ти не отиде ти на родителската? Защо забрави да запишеш час при зъболекаря? Нека не се обвиняваме взаимно, ние също имаме дълги списъци със задачи.

10. „Нищо му няма.” 

Майките често се впускат с твърде задълбочени анализи върху дребни проблеми, но понякога просто имаме нужда някой да ни изслуша. В такива моменти няма нищо по-дразнещо от това съпругът ни да каже „Нищо му няма” или „Преиграваш”.