Кой е казал, че бебешката пудра е само за бебета? Днес ти предлагаме 10 съвета, които да докажат, че тя има по-широка употреба:

1. Използвай я като сух шампоан

Използвай този трик, когато косата ти мазна, а нямаш никакво време да я измиеш. Поръси пудра върху корените на косата и скалпа, масажирай ги нежно и разреши косата си с гребен, докато не останат никакви следи от пудрата.

2. Разплети бижутата

Поръси малко бебешка пудра върху образувалите се възелчета и ги разтрий между пръстите си. Пудрата ще охлаби възлите и по-лесно ще ги разплетеш.

3. Придай обем на миглите

След първото нанасяне на спирала сложи малко бебешка пудра върху миглите с помощта на клечка за уши. След това нанеси още един слой спирала. Този трик ще придаде обем и дължина миглите ти.

4. Премахни мазните петна от дрехите

За да се отървеш от упоритите и мазни петна, нанеси малко пудра от двете страни на петното, остави я за час, за да поеме мазнината. След това изпери дрехата.

5. Премахни пясъка от краката и обувките

Един плажен трик - поръси малко пудра върху краката ти и пясъкът ще падне съвсем лесно, така ще сложиш край на пясъчния безпорядък по пода на колата след плаж. Този трик може да се приложи и към обувките ти.

6. Освежи чаршафите

Този трик е идеален за горещите нощи. Поръси пудра между чаршафите за повече свежест и приятен аромат.

7. Кожените дрехи ще изглеждат като нови

Само трябва да нанесеш малко пудра върху кожата и да я разтриеш с кърпа от микрофибър.

8. За красива козина

Можеш да използваш бебешката пудра като сух шампоан и при домашните любимци. Поръси пудрата директно върху козината, масажирай и разреши. Най-важното е пудрата да стои далеч от очите и носа на домашния ти любимец.

9. Подобри кола маската

Нанеси малко пудра върху зоната, която ще обезкосмяваш. По този начин кола маската няма да се залепи толкова здраво за кожата и процесът ще стане по-безболезнен.

10. Неутрализирай неприятните животински миризми

Ако домашният ти любимец още не е научен на хигиенни навици, могат да се получат неприятни инциденти като изпишкване върху килима. Не изпадай в паника, просто поръси мястото с бебешка пудра – тя ще абсорбира урината и ще неутрализира неприятната миризма. Изчакай един час, а след това мини с прахосмукачката.