1. „Нека да помисля, но едва ли...” Девите имат предварително мнение почти за всяко нещо и трудно могат да бъдат накарани да го сменят (макар и да не си го признават).

2. „Трябва да си здраво стъпил на земята.” Девите са изключително практични и прагматични и винаги се държат по-зряло от годините си.

3. „Ще кажа „Обичам те”, когато наистина обичам.” Девите вярват в дълбокия смисъл на тези думи и ги казват само когато наистина ги мислят. Просто защото правят разлика между влюбването и истинската любов.

4. „Личното пространство неслучайно се нарича така.” Девите държат на това – нито те нарушават чуждите граници, нито искат техните да бъдат нарушавани.

5. „Не те питам - не ме съветвай.” Девите, повече от всяка друга зодия, мразят да им дават непоискани съвети. Просто защото вярват в собствената си способност да преценяват трезво.

6. „Спокойно, ще ти мине.” Девите не са от зодиите, които се тръшкат, когато има проблем. Вместо да дълбаят в него, те поглеждат философски на него. Същото важи и когато става дума за проблемите на приятел. Те ще ви съчувстват, но не очаквайте да се вайкат заедно с вас – не е в натурата им.

7. „Перфекността е постижима”. Девите са абсолютните перфекционисти. За всяко нещо. Те изпипват и последния детайл, оглеждат внимателно и най-малката подробност. Което ги прави прекрасни служители, но... трудни шефове. Просто знаят, че, щом те могат да се справят без грешка, и другите могат.

8. „Дръж се зряло!” Девите не обичат детинщините. Не обичат неяснотите. За каквото и да се отнася. За когото и да се отнася. Девите просто са... истински.

9. „Приятели доживот.” Девите вярват във вечното приятелство. И правят всичко възможно да го запазят такова. За тях нито километрите са от значение, нито годините. Влезе ли някой в сърцето им, остава там завинаги...

10. „Краят си е край.” ...докато не ви извадят от него. Докато не затворят сърцето си за вас. Девите не вярват във вторите шансове и притоплената храна. Нито в това, че можеш да останеш с приятел с човека, с когото някога те е свързвала любов. В това отношение Девите живеят на принципа „Всичко или нищо”.