Защо е прекрасно и трудно да общуваш с хора от зодия Дева? Какви са очакванията им към другите, и към тях самите? Какво обичат и какво мразят? Вижте отговорите...

1. Перфекционизъм

Хората от зодия Дева са перфекционисти в пълния смисъл на думата. Изискванията ми са изключително високи и за околните често е трудно да им отговорят подобаващо. Ако обаче успеете да оправдаете очакванията им, ще си спечелите обичта и предаността им!

2. Не на компромисите

Девите не обичат да правят компромиси. С нищо. И за нищо. Така че, не го очаквайте от тях. Само ще се разочаровате излишно. А тях ще ги напрегнете излишно.

3. Лоялност

Свещена дума за Девите. Бъдете лоялни и внимателни с тях и ще успеете да изградите здрава връзка – без значение дали говорим за член на семейството, приятел или партньор.

4. Стига с игричките!

Девите не обичат игричките. Те са откровени и искрени, често до болка. Изпитват абсолютна нетърпимост към всеки, който постъпва нечестно с тях. Не обичат потайните хора и скритите намерения. Опитайте се да им играете номерца и ще изгубите доверието и уважението им безвъзвратно!

5. Вътрешен свят

Често за околните остава загадка какво става в ума и душата на Девата. Девите не обичат прикритите хора, но самите те умело маскират чувствата си зад, на пръв поглед, маска на сила. Когато Девата изрази недоволството си от някого, често това е истинска изненада за хората около тях, които изобщо не са и подозирали за страстите, натрупвани в душата им. Девите не обичат клюкарите. Не обичат да говорят зад гърба на другите или да споделят мнението си за другите, освен ако директно не ги попитате. Но дори и тогава ще бъдат твърде лаконични. Повярвайте ми обаче – пестеливите им думи са само върхът на айсберга. Просто Девите смятат, че личното им мнение за даден човек си е точно такова – лично! Девите са търпеливи по природа, но ако веднъж преминете границата на търпението им, връщане назад няма! 

6. Крайни

Вече казахме, че Девите не обичат компромисите. Нещо повече, те са изключително крайни. Ако веднъж затворят сърцето си за вас, не разчитайте да го отворят отново. Ако предадете доверието им, за тях сте вече „бита карта”.

7. Външният вид

Начинът, по който изглеждат, е наистина важен за Девите. Не само това – за тях е важно как изглеждат близките им. Така че, ако сте в техния приближен кръг, не се учудвайте и обиждайте, ако получавате съвети какво да направите, за да изглеждате по-добре. Повярвайте, Девите го правят с най-добри чувства. Последното, което биха искали, е да ви засегнат. Те просто искат да помогнат.

8. Упоритост

Когато Девите са убедени в нещо, не губете време в опити да промените мнението им. Имайте предвид, че, когато защитават страстно дадена теза, те са подходили изключително сериозно към нейното проучване, разгледали са всевъзможни гледни точки, запознали са се с различни мнения. Така че, не очаквайте да ги съборите по гръб в словесната битка – просто нямате шанс! Девите са изключително наблюдателни – нищо не убягва от вниманието им . Това им позволява не само да се подготвят добре, когато формират тезата си, но и лесно да оборят своя опонент.

9. Нищо не е даденост

Най-голямата грешка, която може да направите, е да приемете приятелството или любовта на Девата за даденост. Девите са изключително лоялни, отдадени и се посвещават 100-процентово на тези, на които държат. Но няма да ви позволят да ги използвате или обиждате. Ако не се отнасяте добре с тях, те просто ще ви посочат вратата. Ако почувстват, че не получават нищо в замяна на своите чувства, ще си затворят сърцето за вас. И ще го направят завинаги. Понякога тази тяхна способност да приключват така категорично взаимноотношенията си с хора, ги кара да изглеждат безчувствени и сурови. Истината обаче е друга. Просто тяхната логична страна не им позволява да отделят излишно време, усилия и емоции за каузи, които смятат за изгубени. Нещо, над което си струва всички да помислим, нали?

10. Високи очаквания

Завишените изисквания на Девите не са случайни. Те знаят колко усилия полагат за всяко нещо и просто искат да получат справедлива оценка. Не забравяйте – Девите са перфекционисти във всяко нещо, така че, ако искате да ги зарадвате, правете им искрени комплименти, показвайте им, че цените усилията им – без значение дали става дума за външния им вид, професионалните им успехи, или за начина, по който се грижат за приятелите си и любимите си...

11. Не сочете с пръст недостатъците им

Девите трудно понасят критиката. Те са напълно наясно със своите слаби места и правят всичко възможно да ги неутрализират. Когато не успеят да го направят или по някакви причини не се справят по възможно най-добрия начин в дадена ситуация, Девите приемат това изключително тежко. Затова много внимавайте – никога не засрамвайте Девата и не я обиждайте, било то и неволно. Те са изключително критични към себе си – повече, отколкото е нужно. Затова не сипвайте сол в раната. Те го правят достатъчно!

12. Винаги гледай от светлата страна на нещата

Помните ли тази жизнерадостна песничка на Монти Пайтън? Тя с пълна сила важи за Девите. Напук на силната логика, която направлява действията им, Девите са положителни натури, които винаги се опитват да виждат положителното в живота. Девите обичат да се смеят и го правят от сърце, често пъти твърде шумно за разбиранията на околните. Не им се сърдете, в смеха си Девите са най-близо от нас до чистосърдечната радост на децата. Така че, вместо да ги гледате косо, позволете на смеха им да ви зарази.

Посвещава се на всички прекрасни представители на зодия Дева, които скоро ще празнуват своя рожден ден! Бъдете все така истински! Бъдете все така себе си! Бъдете щастливи! НАЗДРАВЕ!