Едва сме навлезли в 2023 г., а вече сме нарушили някои от новогодишните си решения. Ето защо, ако тази година искате да се чувствате по-добре и да прекарвате повече щастливи дни, по-долу ви представяме 10 лесни навика, към които със сигурност ще можете да се придържате и които ще направят дните ви много по-добри.

Може да ви звучи нереално, че може да има навици за по-щастлив живот, но тази статия ще потвърди този факт. Наслаждавайте се, мислете за себе си и направете така, че 2023 г. да бъде най-добрата ви година досега.

Ето 10-те навика за по-щастлив живот през 2023 г.

1.Откажете се от акаунти в социалните мрежи, които ви карат да се чувствате зле

Време е да се откажете от токсичния си бивш или бивша, от приятел, който ви е наранил, но все още следите в мрежата и от всички онези хора, от които ви става неприятно, когато отворите социалните мрежи. Време е да спрете да страдате от гледането на токсичното си минало и да го оставите зад гърба си в 2022 г. Ще видите колко лесно ще свикнете с един по-добър живот.

2. Планирайте предварително медицински посещения

Ако сте от хората, които не обичат да се обаждат на лекари и майстори и които винаги чакат последния момент, за да решат проблема, който ги притеснява е време да промените това. Знаем, че не е лесно, но това ще направи живота ви далеч по-добър. Поемете дълбоко дъх, вземете календара и телефона в ръце, обадете се и насрочете всички медицински и други прегледи за 2023 г. Това ще са няколко минути страдание за цяла година спокойствие.

3. Занимавайте се с йога толкова, колкото ви е необходимо

Не е задължително да станете фанатик по йога, но можете да научите няколко основни упражнения, които да ви помогнат да се отпускате и да се грижите за тялото си всеки ден. Ако често се чувствате стресирани поради работа или други причини, първо се запознайте с упражнението „детска поза“, а след това се впуснете в по-нататъшни проучвания.

Повярвайте, съвсем скоро ще се събуждате с желание да направите сутрешния си комплекс от йога упражнения. А ежедневната грижа за вашият ум,дух и тяло ще подсили имунната ви система и ще ви направи по-здрави и устойчиви на болести.

4. Купи си цвете

Защо да не си купите цветя? Майли Сайръс ни вдъхнови с новия си хит "Flowers", който си припяваме и слушаме многократно, откакто бе пуснат. Тази песен за любовта към себе си ни напомня, че можем да се обичаме по най-добрия начин, а не само да чакаме внимание от другите. Купувайте си цветя или се обграждайте се с красиви неща. Правете го редовно и ще забележите, че се чувствате по-пълноценни и по-щастливи.

5. По-щастлив живот с по-малко приложения

Имате ли в телефона си приложения, които не сте отваряли от месеци и които просто заемат ненужно място в паметта ви? Ако ги имате грабвайте телефона си и започнете да триете. Какво е пространството около вас, какъв е телефонът ви и какъв е десктопът ви - това е вашият живот. Така че е време да го почистите.

6. Не пренебрегвайте сексуалния си живот

Поставете сексуалното си здраве на първо място. Достатъчно дълго сте се престрували, че то не е толкова важно. Редовният секс ще подобри не само връзката ви, но и връзката, която имате с тялото си. Освен това под секс разбираме не само секс с партньор или случаен секс , но и изследване на собствената ви сексуалност с вибратор и други видове самозадоволяване.

7. Целта на готвенето е не само да се нахраните

Всеки от нас се храни, когато е гладен, но не само по тази причина. Ние ядем и за да се наслаждаваме на храната, да я споделяме с другите и да създаваме незабравими моменти. Ако досега не сте се посвещавали на храната и не сте се интересували какво ще ядете, време е да се впуснете в кулинарна година, в която ще откриете каква храна харесвате, както и как да си я приготвяте. Разкрасете живота си по един много прост и пълноценен начин.

8. Заменете FOMO с JOMO

Ако изпитвате страх от пропускане или така нареченото FOMO (fear of missing out), време е да откриете JOMO (the joy of missing out) или радостта от пропускането. Понякога е по-добре да пропуснете дадено събитие, да се посветите на себе си и да си починете. Нормално е да не сте навсякъде, с всички и във всеки момент и да избирате на кого и какво да посветите свободното си време. Пропуснете партито, което знаете, че започва твърде късно, наспете се и започнете следващия ден свежи и отпочинали.

9. Време е да изнесете техниката от спалнята

Вярно е, че преди да си легнем, често вземаме телефона или лаптопа си, за да прегледаме социалните мрежи, да си пуснем филм, сериал или да прочетем последните новини. Но е време лаптопът да направи завой от спалнята към всекидневната. Ще се чувствате по-добре, когато заспивате без изкуствената светлина от електрическите устройства и тяхното облъчване. Отделяйте си по един час преди лягане без гледане на екрани. Можете да четете книга, да медитирате, да слушате музика, да говорите с любимия човек, да правете секс и т.н. Това ще подобри съня ви драстично!

10. Раздвижете се, докато гледате сериали и филми

Докато гледате сериали и филми, не е нужно да седите в най-неудобните позиции, от които по-късно ще ви заболи гърбът. Седнете по турски, протегнете се, изправете гърба си. Намерете удобна, анатомична позиция, от която няма да ви боли всичко после. Ако имате пътека или колело, давайте! Направете няколко серии коремни преси, планк или клекове. Поддържайте тялото си активно и ще откриете, че се чувствате много по-добре.