Астрологията на 2023 г. изглежда ярка и чувствена както винаги. От една страна, суровият Сатурн се премества в романтични Риби, отдалечавайки се от трудната любов и предлагайки по-оптимистична атмосфера, когато става въпрос за партньорство. Нещо повече, фокусираната върху любовта Венера става ретроградна в своя домашен знак Везни, отваряйки вратата за забавна и флиртуваща връзка. С цялата тази любов във въздуха има смисъл да искате да знаете кой е най-романтичният ден от 2023 г. за вашия зодиакален знак.

Независимо дали сте във връзка, необвързани, или някъде по средата, 2023 г. има достатъчно място за романтика.

Любопитни ли сте да разберете кой ден е най-добрият за предприемане на действия в любовния ви живот? Прочетете, за да разберете кой е най-романтичният ден за 2023 г. за вашата зодия.

Овен - най-романтичен ден - 2 март 2023 г.

Това е идеалният ден да поемете рискове и да направите първата стъпка, тъй като го правите много добре. „Юпитер е планетата, която ни насърчава да направим скок на вярата, така че това е ден, в който големите жестове на любов ще бъдат високо възнаградени“, обяснява Марквард.

Телец - най-романтичен ден - 20 март 2023 г.

Този момент е съдбовна точка, когато става въпрос за романтика: каквото е предназначено да бъде, ще бъде.

Близнаци - най-романтичен ден - 11 април 2023 г.

Енергията на този ден отваря портал за изследване на вашите плътски нагони и желания, докато се свързвате с партньора си на дълбоко ниво.

Рак - най-романтичен ден - 15 май 2023 г.

Подгответе се за ден на похот и повишено либидо. Марс, планетата на желанието, навлиза във вашия домашен знак и прави хармоничен аспект с мечтателния Нептун, който е разположен във водния знак Риби.

Лъв - най романтичен ден - 13 август 2023 г.

Преходът на планетата на любовта от вечерна звезда към утринна е метафора за светлината в края на тунела, обяснява Марквард. Този романтичен транзит ще ви помогне да намерите увереност в любовния си живот - и може да доведе някой специален човек. Ако сте във връзка, която се чувства нестабилна, тази новооткрита яснота ще ви напомни колко много означава вашата връзка за вас.

Дева - най-романтичен ден - 31 октомври 2023 г.

Докато Венера преминава във вашия знак и прави поддържащ аспект към Уран, изследвайте отвъд обичайните си желания. Ако опитате нещо нетрадиционно в любовния си живот днес, ще видите колко освобождаващо може да се почувствате и ще осъзнаете колко много сте се ограничавали в миналото. 

Везни - най-романтичен ден - 15 ноември 2023 г.

Този ден е знак за преминаване извън това, което ви кара да се чувствате комфортно. Тази новост ви вдъхновява да рискувате романтиката по всякакви начини, независимо дали сте необвързани или във връзка.

Скорпион - най-романтичен ден - 21 май 2023 г.

Интимността е в ума ви повече от обикновено и е идеалното време да останете в леглото цял ден и да практикувате нови трикове с любовника си.

Стрелец - най-романтичен ден - 29 април 2023 г.

Марс се премества в Рак, повдигайки настроението ви на влюбени. Интимността е вашият фокус, което го прави идеален момент да изследвате вътрешните си желания и да експериментирате в спалнята.

Козирог - най-романтичен ден - 15 май 2023 г.

Някой е бил в ума ви напоследък и днес е моментът да действате по този въпрос. Ако сте във връзка, вашите желания ще бъдат в светлината на прожекторите. Яснотата, която имате сега, ще ви даде увереността да говорите това, което ви е на сърцето.

Водолей - най-романтичен ден - 1 август 2023 г.

Тази ретроградна Венера (22 юли - 3 септември) е особено трудна за вас, тъй като се случва във вашия дом на взаимоотношения. Въпреки това, на 1 август пълнолунието на вашата територия ще даде прекрасен тласък на оптимизъм.

Риби - най-романтичен ден - 15 февруари 2023 г.

Венера се свързва с Нептун във вашия знак. Този романтичен аспект слива флиртуващата, мечтателна енергия на двете планети, извеждайки романтиката на преден план.