Според китайския календар 2023 г. е годината на Водния Заек, която започва на 22-ри януари и продължава до 9-и февруари 2024 г.

Заекът е умен, културен и креативен зодиакален знак. Може да бъде приятелски настроен и чувствителен. Той е ценен от всички зодиакални знаци, дори от петела и змията, с които по принцип не са съвместими за връзка. За съжаление обаче, петлите и змиите не са сред късметлийските зодии през 2023 г., именно поради тази причина.

Днес ще ви разкрием кои са трите зодии, които ще запомнят 2023 година, защото ги очакват щастливи събития и сериозни промени. Пролетта ще им донесе огромен шанс да спечелят пари, което е свързано с развитие в професионален план.

Време е да разберем кои са най-щастливите зодии според китайския хороскоп за 2023 г., както и да ви дадем няколко съвета, свързани с годината на заека, за да привлечете още повече късмет на своя страна!

Куче (Тайният приятел на заека)

Всяка зодия има скрит приятел, зодия, с която има възможност да установи връзка на взаимопомощ през целия си живот. Тайният приятел на Заека е Кучето и тези, които носят амулет на Заек, ще получат защита и богатство през 2023 г.

От февруари нататък родените под знака на Кучето ще бъдат в центъра на вниманието. Идеите им ще бъдат приемани и приветствани от околните и в личен, и в професионален план. В работата Кучето ще съумее да предложи решения, които да се окажат ефективни за целия екип и ще му донесат финансови ползи. Не е изключено продуктивността му да доведе до сериозно изкарване в професионалната йерархия.

За да привлечете пари и просперитет, можете да поставите в къщата или в офиса на бюрото жаба на парите. Тази статуетка представлява трикрака жаба, която седи върху традиционни китайски медни монети с два низа монети на гърба и една в устата. Тази животинка е популярен китайски символ, който се използва според фън шуй за привличане на богатство и просперитет. Подходящи места за поставяне на фигурката са антрето у дома, както и бюрото ви.

За да се разбирате с партньора си в живота или да имате късмет в любовта, носете гривна от розов кварц. Розовият кварц е обичан от всички, тъй като е кристалът, който излъчва чиста любов. Той е силно прикрепен както към чакрата на сърцето, така и към чакрата на врата, като има благоприятно влияние върху физическото и емоционалното здраве. Известен като „любовния камък“, розовият кварц насърчава спокойни чувства, духовен мир и любов.

Маймуна (Бизнес партньорът на Заека)

2023 е прекрасна година, особено за жените, родени под знака Маймуна. Това е година, в която те ще постигат успехи във всички области.

В началото на 2023 г., благодарение на положителното влияние на Заека, Маймуните ще успеят да разрешат сантиментален въпрос, тормозещ душите им от доста месеци. Те ще съумеят да водят продуктивни дискусии и ще са склонни да приемат някои грешки. Маймуните са много по-зрели в подхода към някои проблеми, пред които преди са реагирали импулсивно.

През юни, юли и август хората, родени в една от годините на Маймуната, ще изпитват силна нужда да се забавляват. Това са трите идеални месеца за ваканции на най-нови места и емоции с нова хора.

Щастливите талисмани за зодия Маймуна са гривната от розов ахат и китайските дракони Пиксиу. Пиксиу е същество, което се изобразява с глава на дракон върху тяло, подобно на лъв или куче. Може да има крила или рог. Според фън шуй, за да извлечете максимума от този амулет, той трябва да бъде поставен в метална купа, пълна със скъпоценни камъни и метали, за да се „нахрани“ и да се научи да търси богатство и изобилие. Фигурката може да се носи още на гривна или огърлица.

Ахатът е полускъпоценен камък, благоприятен за родените под знака на Маймуната, който ги дарява с оптимизъм и добро настроение. Този камък носи спокойствие, стимулира физическата и психическа издръжливост и има мощна лечебна сила.

Други предмети, които могат да донесат късмет и просперитет на Маймуната през 2023 г. са статуетките или предметите, съдържащи символа на диаманта. Този символ представлява два триъгълника, които се допълват взаимно и символизират партньорството. В природата тези връзки могат да представят жената и мъжа, деня и нощта, доброто и злото и т.н. Символиката на диаманта внушава на Маймуната, че трябва да бъде заобиколена от хора, които я обичат и ценят заради нейните ценности, които я вдъхновяват да бъде по-добра всеки ден.

Свиня (Съюзникът на заека)

2023 година носи изключителни новини за родените под знака на Свинята. От март всичките им разбирания за живота ще се прояснят и това ще доведе до позитивни промени. Тези, които искат да започнат бизнес и да успеят в сферата, в която интензивно са се обучавали, имат шанс в края на този месец.

Октомври и ноември носят пари и важни договори за хората, родени в зодия Свиня. Тези, които не са започнали собствен бизнес, може да получат повишение в работата. Ще им бъдат възложени най-трудните задачи, но парите и одобрението след това ще бъдат наистина възнаграждаващи.

В годината на Заека 2023, за да имате професионален късмет, би било най-добре да имате в къщата или в офиса една от следните статуетки:

Корабът на богатството е може би един от най-известните предмети на Фън Шуй, които можете да забележите в домовете и офисите на бизнесмени от източните страни. От древни времена китайските търговци вярвали в щастливия символ на търговски кораб, пълен с богатства под формата на скъпоценен товар. За да стимулирате възможностите на Фън Шуй във вашия офис, можете да поставите фигурка на такъв кораб близо до входната му врата.

За тези, които търсят дългосрочна връзка, един от най-добрите начини за активиране на късмета е лекарството "Прасковен цвят". Поставете статуетката Заек с прасковен цвят от източната страна на къщата или спалнята, за да привлечете любовта към живота си. Заекът с прасковен цвят помага във всички сфери на любовта. Всеки може да използва силите му, за да подобри любовния си живот; ако сте необвързани, Заекът с прасковен цвят ще ви намери партньор за цял живот. Ако сте във връзка, Заекът може да подтикне партньора ви да ви предложи брак. Освен това Заекът с цвят на праскова може поправя проблемите във връзките и да съживи романтиката в отношенията. Търсещият любовта трябва да има предвид, че всеки знак има различно животно в прасковен цвят. Освен Свинята, още Тигърът, Конят или Кучето могат да използват Заека.